Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова побувала в садочках Чернігова та області

           

          Освіта області зазнала збитків через повномасштабне вторгнення: зруйновано 145 закладів, з них 54 дитячих садочки, 31 вже встигли відновити. Три з них Євгенія відвідала.

           «Дитяча академія» — перший садочок, який за останні 25 років побудували в Чернігові з нуля. У ньому навчається 312 дітей. Гарна територія, величезний дитячий майданчик з окремими тентами для кожної групи. В 5 інклюзивних групах навчаються діти з особливими освітніми потребами. Нині в укритті триває ремонт додаткових приміщень. У планах створити спальні місця для ясельної групи. Роблять укриття в національному концепті «Моя маленька фортеця» за підтримки ЮНІСЕФ Україна, тобто за всіма принципами: комфортним, безпечним та суперсучасним.

          Центр розвитку дитини, у якому був зруйнований цілий кут будівлі. Але зараз про це нагадує лише інший колір цегли. Садочок відновлено — його вже відвідують діти. Простір спальні оптимізували, використовуючи сучасні розкладні ліжечка, розкладання яких займає не більше 10 секунд. А після ремонту кухні – зробили її сучасною і відкритою.

           Дитячий садок в селі Старий Білоус на Чернігівщині — приклад вдалої оптимізації простору. Приміщення зазнало пошкодження під час окупації області, тому його відкрили в очному форматі лише 8 січня, а до цього заклад працював онлайн. Невелика за площею спальня може вмістити значну кількість дітей, а розкладання ліжка займає не більше 10 секунд. Та найцікавіше в цьому закладі те, що в ньому за 5 місяців побудували повністю нове укриття, яке завглибшки 4 метри, площею 210 кв.м, має медичний кабінет, спортивну зону і місце для занять.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/