Анонси
     

     






           
           

          Назад

          НАША ЄДНІСТЬ НАША ЗБРОЯ

           

          День Соборності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це була історична подія, яка увінчала соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Акт Злуки мав важливе значення для українського народу, адже він засвідчив прагнення українців до об'єднання в єдиній державі.

          Ідея соборності завжди була і є базовою національною цінністю нашого народу. Сьогодні ми знову змушені захищати нашу єдність, незалежність та свободу. І зараз українці, як ніколи, об’єднані у своїх думках, вчинках, мріях та бажаннях, доводять, що ми сильна та незламна нація.

          До Дня Соборності України гуртківці закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування взяли участь у тематичних заходах національно-патріотичного спрямування:

          – віртуальній екскурсії «Подорож невідомим Кримом», пізнавальній програмі «Традиційні свята нашої держави»;

          – засіданнях за «круглим столом» «Ідея соборності в історичній літературі», «Держава – це ми», Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»;

          – флешмобі «Разом ми єдині», годинах єдності «Єднаймося заради майбутнього» до Дня Соборності України;

          – уроці державності «Шлях до незалежності», перегляді документальних проєктів Національного Корпусу «22 січня – День Соборності України» та «Соборність. Виклик довжиною в століття», історичному екскурсі «Ми українці, наш дім – Україна», тематичному занятті «Україна калинова».

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

                  

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/