Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури

          Із метою виявлення й розвитку обдарованих учнів, стимулювання творчого самовдосконалення здобувачів освіти та підвищення інтересу до поглибленого вивчення української мови та літератури 14 січня 2024 року в області відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

          Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні олімпіада проводилася  в змішаній (очній та дистанційній) формі. Учні виконували завдання  в закладах освіти, обладнаних укриттям.

          Учасниками олімпіади стали 140 школярів 8-11 класів із 44 територіальних громад області, 2 закладів освіти обласного підпорядкування та Приватного підприємства «Приватний заклад освіти «МудрАнгелики».

          Запропоновані учасникам олімпіади компетентнісно зорієнтовані завдання укладено відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України та з урахуванням рівня складності завдань ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

          Протягом трьох годин здобувачі освіти виконували завдання з лексикології (пояснення значення слів, добір синонімів), морфології (розбір слів як частин мови); синтаксичний розбір речення, а також традиційні творчі завдання: написання есе, ідейно-художній аналіз твору та інші.

          Бажаємо учасникам успіхів, натхнення, творчих звершень та інтелектуального зростання.

          Ваші здобутки наближають Україну до Перемоги!

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/