Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Днями відбулась спільна нарада правоохоронців, освітян та керівників інших державних органів у Чернігівській обласній прокуратурі. Говорили про протидію домашньому насильству.

          Якщо у родині, де відбувається домашнє насильство, є діти – то нездорові стосунки між батьками можуть травмувати їх навіть більше за те, що вони побачили на війні.

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика розповів про заходи в навчальних закладах, завдяки яким діти зможуть захиститися від насильства. По-перше, це проведення виховної роботи та інформаційно-просвітницьких заходів із запобігання та протидії насильству.

          Також з дітьми постійно спілкуються практичні психологи та соціальні педагоги. Особливу увагу вони приділяють постраждалим дітям. Щорічно працівники психологічної служби закладів освіти беруть участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства» та регіональніих інформаційно-просвітницьких акціях. Їхньою метою є формування гендерної компетенції педагогічних працівників, здобувачів освіти, посилення уваги до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми

          За результатами обговорення удосконалено алгоритм взаємодію всіх суб’єктів, які здійснюють заходи щодо протидії  домашньому  насильству,  щодо  виявлення  випадків  домашнього насильства та своєчасного  надання  допомоги  постраждалим  особам.

           

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/