Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Український сувенір

           

          У Чернігівській обласній станції юних натуралістів протягом грудня-січня триває виставка творчих робіт учасників обласної виставки-конкурсу «Український сувенір». Її проводять з метою залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів і технік.

          Цьогоріч для участі у Виставці-конкурсі представлено більше 200 робіт здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти майже з усіх територіальних громад області.

          Учасниками є здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти за такими віковими категоріями: I вікова категорія – 6 -11 років; II вікова категорія – 12-16 років; III вікова категорія – від 17 років.

          В експозиції виставки представлені зразки традиційних іграшок - ляльки, фігурки людей, тварин, птахів (так звані образотворчі іграшки), дзиґи, кулі, коні-качалки, калатала, тарахкала, деркачі, брязкальця, фуркала, вітрячки (так звані технічні, техніко-механічні іграшки) меблі, посуд; копії стародавніх іграшок, збережених в родинах протягом декількох поколінь; предмети вжитку, що можуть бути , зразками традиційної української сувенірної продукції; сучасні дизайнерські вироби, що відповідають поняттю «сувенір» і виготовлені з використанням народних традицій та символіки декоративно-прикладного мистецтва, елементів різьблення, вишивки, декоративного розпису, плетення, ткацтва тощо; сучасні саморобні іграшки, сувеніри, предмети вжитку, виготовлені спільно з батьками та родичами за давніми родинними традиціями (з приміткою «Скарбничка родинної творчості»).

                 Усі охочі можуть відвідати експозицію виставки-конкурсу «Український сувенір» та ознайомитись з найбільш цікавими експонатами у мережі Фейсбук  на сторінці комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/