Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Сучасна позашкільна освіта: нові вимоги, нові можливості, нова відповідальність

          Нещодавно відбувся вебінар-практикум директорів, заступників директорів та методистів станцій юних техніків і центрів науково-технічної творчості учнівської молоді Чернігівської області «Сучасна позашкільна освіта: нові вимоги, нові можливості, нова відповідальність».

          У роботі взяли участь директори та методисти Городнянської,  Ніжинської, Менської станцій юних техніків, Прилуцького міського центру науково-технічної творчості молоді та ЧОЦНТТУМ.  Долучилися до участі у вебінарі  педагоги Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості,  Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва, Коропського центру дитячої та юнацької творчості, Сновського центру позашкільної освіти  та Холминського Будинку творчості дітей та юнацтва.

          Олександр Мисюра, директор Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості, звернувся до учасників з вітальним словом та ознайомив  з трансформацією мережі закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму Чернігівської області.

          Наталія Косенко, головна спеціалістка відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області, наголосила на організації ефективної управлінської діяльності керівника закладу позашкільної освіти, як складової внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Також акцентувала увагу на питаннях проведення атестації педагогічних працівників закладів позашкільної освіти у 2023/2024 навчальному році.

          Інна Чистенко, психологиня,  радниця голови Чернігівської ОВА з питань ментального здоров’я,  обговорила з учасниками вебінару низку актуальних питань: про ментальне здоров'я, про ПТСР, про надію і стійкість. А також повідомила, де можна знайти актуальну інформацію про Всеукраїнську програму «Ти як?».

          Лариса Барзиловська, головний державний інспектор з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Чернігівський області Центрального міжрегіонального управління Державної служби, у своєму виступі наголосила на формуванні безпечних та комфортних умов праці та підвищення кваліфікації посадових осіб з питань охорони праці. Розповіла про особливості працевлаштування осіб  з інвалідністю та важливість спеціального навчання працівників.

          Оксана Лобанова, заступниця директора Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, ознайомила з новаціями в роботі ЧОЦНТТУМ та презентувала дистанційні і онлайн  заходи на 2024 рік для закладів освіти Чернігівської області.

          Олена Блоха, методист Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, ознайомила з досвідом впровадження STEM-освіти в Центрі.

          На завершення  говорили  про нагальні питання позашкілля, основні напрями роботи, реалії сьогодення та перспективи діяльності закладів позашкільної освіти.

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/