Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Підтримка професійно-технічної освіти в Україні

          Така тема сьогоднішньої наради з Міністерством освіти і науки України. Важливо мати змістовний діалог, тому до зустрічі доєднались і директори закладів освіти.

          Проєкт «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні» впроваджується Міністерством освіти і науки у співпраці з Європейським інвестиційним банком. У рамках реалізації планується створення Центрів професійної досконалості у місті Києві та 8 областях, зокрема і Чернігівській.

          Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній говорить, що створення таких центрів – важливий етап у трансформації профтехів, які мають стати сучасними та інноваційними закладами.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, зазначає, що програма дуже важлива, оскільки завдяки розвитку професійно-технічної освіти, у закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри та матимуть профорієнтаційний супровід. Проєкт особливо актуальний для Сновського вищого професійного училища лісового господарства, на базі якого планується створення Центру професійної досконалості.

          Відновлення гуртожитків дозволить учням знаходитись в комфортних умовах під час навчання. Це покращить не лише якість освіти, а й дасть змогу більшій кількості студентів вийти на «живе» навчання.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/