Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування за ініціативою та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської. На Чернігівщині триває реалізація зазначеної реформи.

          Реформування харчування обговорювали на онлайн-нараді Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. До зустрічі доєднались представники громад та відділів освіти.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки, зазначив, що наше завдання — не тільки модернізувати кухні, замінити обладнання і прибрати або додати щось до меню. Потрібно зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі.

          Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також формування культури здорового харчування у школярів. Анатолій Заліський, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, презентував курси, які допоможуть кухарям у майбутньому працювати на оновленому обладнанні.

           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/