Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Основи психологічної підтримки для освітян  

          Про ментальне благополуччя та те, як діяти в гострих ситуаціях з дітьми говорили на тренінгу «Психологічне та соціально-емоційне навчання для українських шкіл».

          «Наші діти потребують постійної психоемоційної підтримки, адже постійно перебувають у емоційно складному стані тривоги, страху та напруги. Тож, освітяни мають володіти необхідними методиками та підготовкою для того, щоб підтримати та, за необхідності, перенаправити школярів, які потребують фахової допомоги у зв’язку з більш складними проблемами у сфері психічного здоров’я», - зазначив начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          Питання створення безпечних умов для здобувачів освіти є надважливим для усіх закладів освіти Чернігівщини. Школи та садочки, які знаходяться у 40-кілометровій та навіть 20-кілометровій зоні від кордону з ворогом, роблять все можливе, щоб убезпечити дітей від фізичної небезпеки та, що не менш важливо, зберегти їх ментальне здоров’я. Тому, аби дізнатись як надавати необхідну допомогу учням, до тренінгу приєднались соціальні педагоги та практичні психологи, вчителі  з 15 прикордонних громад.

          Наразі потужна просвітницька робота серед педагогів проводиться на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського. Величезного значення набуває і партнерська взаємодія з громадськими організаціями та партнерами, які спрямовують свою діяльність у тому числі й на психологічну та соціально-емоційну підтримку учасників освітнього процесу.

          «Особливо цінною є підтримка, яка відповідає запитам, фахова, системна та цілеспрямована. Таку підтримку команда GoGlobal вчергове надає учасникам освітнього процесу Чернігівщини», - зазначає начальник Управління освіти.

          Зокрема, освітня фундація GoGlobal в межах проєкту «Психологічне та соціально-емоційне навчання для українських шкіл» реалізує активності спрямовані на покращення психоемоційного стану дітей під час освітнього процесу. А педагоги та практичні психологи, в свою чергу, отримують базові психологічні знання та навички надання першої психологічної допомоги та розпізнавання ознак стресу у дітей

          Тренінг проводила освітня фундація GOGLOBAL за підтримки FINN CHURCH AID FOUNDATION. Вдячні за співпрацю та підтримку ініціатив, що направлені на розвиток і допомогу школярам прикордоння Чернігівської області.

           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/