Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Новий дитячий простір у Чернігові!

           

          Благодійна організація «СОС Дитяче містечко» вже 20 років поширює міжнародні стандарти якості соціальних послуг в Україні. З квітня минулого року організація почала працювати і в Чернігівській області, а в липні цього року вже відкрились два дитячих простори! Головна мета проєкту — це допомога соціально вразливим, внутрішньо переміщеним, багатодітним родинам. Але він відкритий для всіх охочих.

          Простори слугують місцем для навчання, розвитку та спільного дозвілля. Олена Кріпак, директорка Київського обласного відділення, зазначає, що це місце для вільної гри і роботи зі спеціалістами, послуги в яких надають фахівці для місцевих дітей з вразливих категорій та вимушено переміщених осіб, які проживають на території області.

          Ще один такий простір відкрився на День Святого Миколая в Чернігові! Він працює на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З нагоди свята до дітей завітав Миколай та подарував дітям багато емоцій, казкову атмосферу та солодкі подарунки.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, говорить, що такі простори – неймовірно актуальні. Так, у них діти та батьки зможуть не лише розважитись, але й розвиватись та покращувати свій психологічний стан.

          Людмила Зеленько, начальниця Служби у справах дітей Чернігівської ОДА, також наголосила на важливості подібних локацій під час воєнного стану, коли дітям потрібні моральна підтримка та «розвантаження».

          У просторі є інтерактивний дитячий стіл та дисплей, фліпчарт, більше десятка настільних ігор та пазлів для дітей різного віку, дивани, крісла, сухий басейн, стелажі та багато іншого. Але не самими розвагами – для малечі є заняття з психотерапії. А ще для батьків — фахова допомога спеціалістів щодо розвитку та виховання дітей. Всі активності — безкоштовні.

          Віта Кнуренко, менеджер мобільної бригади «Чернігівський регіон» благодійного фонду «СОС Дитячі містечка Україна», зазначає, що у проєкті задіяна низка фахівці, серед яких психологи, логопед, соціальний педагог. Є групові заняття та індивідуальні прийоми.

           
           
           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/