Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Безпека понад усе: освітяни та правоохоронці Чернігівщини напрацювали алгоритм взаємодії та реагування

          Безпека дітей – завжди в пріоритеті, а в умовах воєнного стану – тим паче. Тому, за ініціативи Міністерства освіти і науки спільно з Міністерством внутрішніх справ та фондом Президента України впроваджується пілотний проєкт в рамках реалізації «Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти».

          Так, в Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області відбулася спільна нарада освітян, поліцейських, представників ДСНС України в Чернігівській області та Управління поліції охорони в Чернігівській області. У ході робочої зустрічі напрацювали алгоритм взаємодії та спільного реагування у разі виникнення ймовірної небезпеки в освітньому середовищі, у тому числі нападу на навчальний заклад. Такі заходи врегульовані відповідним спільним наказом МВС та МОН України.  

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, наголосив, що безпека дітей – це пріоритетний напрямок роботи. Тож спільними зусиллями всіх правоохоронних відомств та освітян вдасться створити максимально безпечне освітнє середовище.

          Під час наради обговорили практичні питання з підвищення рівня безпеки для дітей та педагогів, зокрема можливість встановлення у навчальних закладах «тривожних кнопок», а також перспективу забезпечення фізичною охороною таких закладів.

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/