Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Одним з пріоритетних залишається питання створення безпечних умов для навчання. В області більше 145 об’єктів закладів освіти постраждали, більшість вдалось повністю відновити за допомогою міжнародних партнерів та коштів державного бюджету.

           «Необхідно створити максимально безпечні умови для навчання дітей та сприяння цифровізації регіону з доступом до якісного інтернету. Наразі досить багато урядових і неурядових організацій долучаються до облаштування укриттів у закладах освіти. Також розглядається питання модернізації шкіл – створення STEM-лабораторій, сучасних умов для харчування дітей, забезпечення комп’ютерною технікою для отримання освіти онлайн. Слід звернути особливу увагу й на психологічну реабілітацію дітей», – наголосив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

          Змістовно про плани подальшої співпраці та розвиток освіти говорили в ОВА з представниками Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, а також Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та Програми EGAP. До зустрічі доєднався і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          З відновленням та розвитком освіти області активно допомагає Швейцарсько-український проєкт DECIDE. У межах «DECIDE:ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл» 12 громад області отримали підтримку у ремонті шкільних укриттів та створенні там освітніх центрів для понад 6 тисяч дітей!

          Крім того, DECIDE розглядає можливість допомоги закладам професійно-технічної освіти. Наразі виникає проблема нестачі кадрів у будівельній галузі, тому створення умов для навчання за такими професіями є досить важливим.

          У планах – впровадження електронних журналів та електронних щоденників у школах завдяки підтримці EGAP та DECIDE.

          Принагідно відвідали зруйновану росіянами школу №18 у Чернігові. Патрісія Данці, генеральна директорка Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, після розмови зі вчителями, запевнила, що організація буде продовжувати підтримку освіти області.

          «Ми не можемо зцілити ті глибокі рани, що всередині. Але ми можемо допомогти створенню кращого майбутнього для дітей», - зазначила Патрісія Данці.

           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/