Анонси
     

     






           
           

          Назад

          День Гідності та Свободи: яким він був для закладів освіти Чернігівщини

           

          21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день – символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість.

          Заклади освіти Чернігівщини виховують в дітях патріотизм та любов до своєї Батьківщини й свободи. Тому, з нагоди Дня гідності та Свободи провели безліч активностей, до яких неодмінно залучали й учнів.

           

          Для вихованців гуртків Чернігівської обласної станції юних натуралістів проведено виховні години та години спілкування «Україна – країна нескорених!», «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ», «Україна в наших серцях», «Тернистий шлях до свободи». Також долучились до перегляду тематичних відео «День Гідності і Свободи» та «День Гідності і Свободи очима дітей» (для старшокласників).

          Члени гуртка «Екосвіт» (керівник Анастасія Кожем’яченко) стали учасниками патріотичної гри «Гідно-негідно» під час якої склали асоціативний кущ «Україна», провели конкурс малюнків та обговорили прислів’я про гідність та свободу (переглянути роботи можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1BaaVpmvdcMiOwaO8uwOcvMfSvVNImsZi).

           

           
           У  Прилуцькому навчально-реабілітаційному центрі для дітей провели виховні години, перегляд відео,  під час яких вихованці разом з педагогами вшанували пам’ять героїв. В усіх класних колективах відбулися інформаційні хвилинки, де згадали події Майдану і вшанували героїв Небесної Сотні, запаливши свічку пам’яті. Також організовано виставку дитячих малюнків на тему: «Відчуй смак української мови».
           

          У Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва  провели ряд  заходів    за  спільною  темою «Україна – країна нескорених!» . Саме під такою назвою напередодні Дня Гідності та Свободи в Олишівському  закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів пройшов патріотичний захід,  підготовлений вихованцями гуртка «Я-патріот» (керівник Валерій Макотрик). Гуртківці представили учням 7-11 класів    літературну композицію, в якій було відображено події, що відбувались на Майдані в 2004 та 2013-2014 роках. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Майдану, які віддали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність нашої держави.

          Ба більше, за ініціативою інформаційно-методичного відділу Палацу було організовано та проведено обласний вебінар «Україна – країна нескорених!», для педагогів закладів позашкільної освіти Чернігівської області.    

          В гуртках Палацу говорили з вихованцями на тему «Вистояли на Майдані – переможемо у війні».

           

          У Березнянському НРЦ проведено заходи під гаслом «Заряджені гідністю і жагою свободи». А в Сосницькому НРЦ ж відбувся патріотичний флешмоб під гаслом «Вистояли на майдані – переможемо у війні»! Учні підготували та презентували всім присутнім свої міні-проєкти «Ми – вільні!». Адже тільки завдяки нашим сміливим воїнам ми вільні творити майбутнє у нашій незламній країні!

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/