Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Освіта Чернігівщини. Виклики сьогодення

           

          Обговорити стан освіти Чернігівщини, оцінити виклики та знайти шляхи їх вирішення допоміг форум «Освіта Чернігівщини. Виклики сьогодення». Його організувала Чернігівська ОДА у партнерстві з чернігівським офісом коаліції UST - Ukraine Support Team та Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА. Мета форуму — створити майданчик комунікації для місцевої влади та партнерів, що готові єднатися і розвивати освіту!

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, розповів про поточний стан освітньої галузі області. Одним з основних завдань є відновлення очної форми навчання в закладах освіти. Лише за наявності безпекових умов учні можуть повноцінно здобувати знання офлайн.

          «Показники, на які ми вийшли цього навчального року, вселяють певним чином сподівання, що ми зможемо надолужити освітні розриви та втрати, що відбулися в минулому навчальному році. 38% закладів освіти сьогодні працюють повністю в очному форматі, 46% – у змішаному і тільки 16%, а це дуже маленький показник, порівнюючи з Україною та минулим роком також, в онлайн-форматі», — говорить Юрій Музика.

          В рамках форуму представники міжнародних організацій презентували політики та напрямки своєї діяльності, розповіли про плани роботи на 2024 рік.

          Участь у заході взяли представники 18 територіальних громад області та також найбільші міжнародні фонди, які допомагають з відбудовою галузі освіти Чернігівщини. Це зокрема: ЮНІСЕФ, Міжнародна організація з міграції (ООН), ACTED, NRC, FCA, United 24, «Партнерство за сильну Україну» та SavEd! Представники ТГ мали змогу зустрітися із національними та міжнародними громадськими організаціями, які надають експертну та донорську допомогу у сфері відновлення доступу до освіти, аби скоординувати спільні зусилля у подоланні проблем  галузі, спричинених війною.

          «Мета цього заходу – налагодити комунікацію донорів із громадами, які потребують допомоги. Ми хочемо побудувати цей діалог, аби наша спільна робота з відновлення галузі була якомога ефективнішою», - зазначила Тетяна Ясочко, радниця начальника Чернігівської ОВА.

          Саме координація спільної роботи між органами держаної та місцевої влади з громадськими організаціями може пришвидшити процес відбудови освіти!

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/