Анонси
     

     






           
           

          Назад

          «Безпечне повернення до навчання в Україні»: реалізоване та заплановане

           

          Фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) вже давно співпрацює з Чернігівщиною.

          Томі Ярвінен, виконавчий директор Finn Church Aid Fund, Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні, зустрілись з начальником Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрієм Музикою та відвідали заклади освіти, які отримали допомогу від організації.

          По-перше, це тимчасовий навчальний простір на базі Михайло-Коцюбинського ліцею. Це сучасне приміщення для забезпечення доступу до якісної освіти. Приміщення на шість класів з меблями, електронним обладнанням, системами кондиціонування повітря та опалення, туалетами та пандусом дозволяє одночасно забезпечувати навчання для 120 учнів та учениць.

          «Українські діти повинні мати доступ до якісної освіти завжди, а вчителі – хороші умови для роботи. Ми в цьому допомагаємо разом з Європейським Союзом. Хай це буде тимчасово, а ліцей відбудують якнайшвидше», - говорить Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні.

          Юрій Музика зазначив, що такий простір – необхідний для громади, оскільки у ліцеї навчаються діти з навколишніх сіл. Крім того, всім учням буде комфортно знаходитись у приміщенні – завдяки проєктуванню забезпечено безбар’єрний доступ до освіти!

          Також нещодавно Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з FCA, у рамках якого буде проводитись робота з відновлення, створення безпечних й інклюзивних освітніх просторів, сприяння в оновленні змісту освіти та багато іншого!

           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/