Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Освіта в умовах війни: виклики та рішення

           

          Про патріотичне виховання, освітні втрати та шляхи їх подолання розповів начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Освіта в умовах війни: ціннісно-смислові орієнтири перемоги України».

          Одним із пріоритетних завдань сьогодення є формування національної ідентичності, маркером якої є українська мова. Тому важливою є популяризація української мови як в освітньому просторі, так і в звичайному побутовому спілкуванні.

          Також варто звернути увагу й на вивчення іноземних мов: чим більше їх знатимуть наші учні, тим більше буде у них можливостей для здобуття європейської освіти, пропагування національної культурної спадщини та донесення неупередженої інформації щодо наслідків дій країни-агресора. Для області актуальним є питання збереження вивчення двох іноземних мов, адже зменшується кількість закладів освіти, де їх вивчають.

          «Заради забезпечення національних інтересів, заради Перемоги ми повинні об’єднати нашу енергію, наші прагнення і наші творчі можливості. Ми маємо взяти на озброєння перевірені практикою педагогічні технології відповідальної роботи й виробляти нові підходи, як того вимагають умови воєнного часу», - говорить Юрій Музика.

          Повномасштабне вторгнення призвело до величезних освітніх втрат і освітніх розривів. Юрій Музика зазначив, що сучасний педагог має постійно підтримувати фаховий рівень: проходити навчання за програмами підвищення кваліфікації, брати участь у роботі професійних спільнот закладу, громади та активно долучатися до освітніх проектів міжнародних партнерів.

          Наразі важливим є і національно-патріотичне виховання. Необхідно й надалі розвивати Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») як найбільш вдалу форму позашкільної роботи з військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Варто відзначити, що з початком бойових дій у закладах освіти області кількість волонтерських ініціатив значно зросла.

           

          Пам’ятаймо, війну виграє той, хто має кращу систему освіти!

           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/