Анонси
     

     






           
           

          Назад

          «Мова – душа народу»

           

          Цьогоріч Україна вперше відзначила День української писемності та мови саме 27 жовтня. Варто наголосити, що наша мова походить від єдиного праслов’янського кореня, а не від міфічної давньоруської мови, яка нібито розділилася на три мови – українську, білоруську та російську.

          Сьогодні українська мова об’єднує людей, готових відстоювати незалежність нашої держави, обороняти та розбудовувати її задля благополуччя майбутніх поколінь.

          До Дня української писемності та мови для здобувачів освіти гуртків «Юні друзі природи» (керівник Ніна Солодка) було проведено тематичну годину «Мова – душа народу». Під час перегляду презентації вихованці познайомилися з історією виникнення свята, дізналися про славетні та трагічні сторінки історії нашої мови, про прості правила, як захистити українську мову, зберегти її красу та чистоту. Діти з задоволенням взяли участь у хвилинці української поезії, спробували свої сили у мовознавчій вікторині.

          Члени гуртків «Екосвіт» (керівник Анастасія Кожем’яченко), «Основи флористики та фітодизайну» (керівник Олена Чала) комунального закладу  «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» стали учасниками години рідної мови «Її величність – Мова» та вікторини «Найрозумніший», переглянули відеоматеріали «Цікавинки про українську мову» та «Казки та легенди про українську мову».

          Щороку в День української писемності та мови тисячі українців приєднуються до Національного радіодиктанту. Педагоги Чернігівської обласної станції юних натуралістів долучилися до написання диктанту та перевірили свою грамотність. 

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/