Анонси
     

     






           
           

          Назад

          X Чернігівська обласна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді

          Дослідження історії рідного краю – це перші сходинки до усвідомлення себе як громадянина. Саме пам'ять про своє коріння робить людину більш свідомою, достойнішою та сильнішою.

          25 жовтня 2023 року відбулася X Чернігівська обласна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді. Організаторами виступили ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді», Навчально-науковий інститут історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Національна спілка краєзнавців України та ПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

          Юних дослідників вітав ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, професор, доктор юридичних наук Олег Шеремет.

          У заході взяли участь 43 учні 7-11 класів Чернігівської області, переважна частина яких є вихованцями гуртків ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді».

           Конференція відбувалася у 3 наукових секціях: «Історія Чернігівщини у давнину», «Новітня історія Чернігівщини» та «Культура і мистецтво на Чернігівщині». Юні дослідники розглядали історію та культурну спадщину Чернігівщини, ділилися своїми дослідженнями та відкриттями з іншими, дискутували та жваво обговорювали події давнини та сучасності. А також отримали поради від науковців Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

          Цьогоріч конференція була присвячена 50-ти річчю відновлення історичного факультету/Навчально-наукового наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/