Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Останнім часом на Чернігівщині почастішали випадки завідомо неправдивих анонімних повідомлень терористичного характеру про замінювання установ та закладів освіти. Головне – зберігати спокій та діяти згідно інструкцій. У випадку отримання такого повідомлення необхідно терміново повідомити Національну поліцію та розпочати негайну евакуацію всіх учасників освітнього процесу.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, звертає увагу на те, що такі дії караються законом. Відповідно до статті 258 Кримінального кодексу України, погрози вчинення вибуху караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

           Важливо: не  недооцінюйте небезпеку. Потрібно реагувати на кожне повідомлення, особливо коли мова йде про безпеку дітей.

          Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА були надіслані необхідні рекомендації щодо проведення у закладах освіти виховних заходів та роз’яснювальної роботи для учнів та їх батьків, працівників закладів з метою попередження випадків анонімних повідомлень.

          На сьогодні у закладах освіти постійно проводиться така роз’яснювальна робота. До проведення заходів долучаються представники Ювенальної поліції та ДСНС.

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/