Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Безпека дітей під час освітнього процесу – пріоритет №1

          В умовах війни питання безпеки навчання дітей та організації охорони у закладах освіти Чернігівщини стає ще більш актуальним.

          Щодо укриттів: триває робота над їх облаштуванням. Без наявності бомбосховища навчальний заклад не може працювати в офлайн форматі. Для шкіл, які їх не мають, одним з варіантів вирішення проблеми можуть стати модульні укриття.

          «Наразі увага кожного директора та педагога має бути направлена на створення безпечного середовища для учнів», - говорить начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          Юрій Музика зазначив, що питання безпеки в закладах освіти є комплексним. Класи безпеки – одна з його складових. Відкриття такого класу в подальшому сприятиме формуванню знань і навичок у дітей по збереженню свого життя та здоров'я в надзвичайних ситуаціях.

          Нещодавно область отримала мобільний клас безпеки. Він курсуватиме двічі на тиждень згідно графіку.

          Паралельно з відкриттям класів безпеки на Чернігівщині триває реалізація експериментального проекту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі». Наразі в області працює 6 таких спеціалістів: в Остерській, Ніжинській, Бобровицькій, Корюківській, Ладанській та Линовицькій територіальних громадах.

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/