Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Новий навчальний рік у новому сучасному навчальному просторі завдяки підтримці європейських партнерів

           

          Сучасне приміщення для забезпечення доступу до якісної освіти запрацює в Михайло-Коцюбинському! У межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) забезпечила відкриття двох тимчасових навчальних просторів у громадах Чернігівської області та одного на Київщині.  Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

          Так, тимчасовий навчальний простір встановлено на базі Михайло-Коцюбинського ліцею – опорного навчального закладу громади. Це повноцінне приміщення на шість класів з меблями, електронним обладнанням, системами кондиціонування повітря та опалення, туалетами та пандусом дозволяє одночасно забезпечувати навчання для 120 учнів та учениць.

          Представники FCA в Україні, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика, керівниця освітніх ініціатив The LEGO Foundation Оксана Рома та селищний голова Михайло-Коцюбинської селищної ради Ніна Ворох оглянули модульний простір та ознайомились з його роботою.

          «Ми знаємо, що хлопці і дівчата мріяли і хочуть повернутися до рідного ліцею. Сподіваємося, цей новий сучасний простір на шість класів буде їх надихати на навчання разом, як колись. Українські діти повинні мати доступ до якісної освіти завжди, а вчителі – хороші умови для роботи. Ми в цьому допомагаємо разом з Європейським Союзом. Хай це буде тимчасово, а ліцей відбудують якнайшвидше», - говорить Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні.

          Юрій Музика зазначив, що такий навчальний простір – необхідний для громади, оскільки у Михайло-Коцюбинському ліцеї навчаються діти з навколишніх сіл. Крім того, всім учням буде комфортно знаходитись у приміщенні – завдяки проєктуванню забезпечено безбар’єрний доступ до освіти!

          Нагадаємо, раніше FCA встановила подібний тимчасовий навчальний простір на чотири класи у Бишеві на Київщині, а також виконала проєктування, встановлення і оснащення тимчасового простору шкільної їдальні в Іванівці на Чернігівщині, що дозволяє забезпечити харчуванням учнів та учениць місцевого закладу шкільної освіти.

           
           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/