Анонси
     

     






           
           

          Назад

          До Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя завітали генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика. Під час візиту з директорами закладів фахової передвищої освіти та ректорами ВНЗ обговорили реформи та модернізацію мережі закладів освіти.

          На зустрічі з директорами коледжів оглянули основні тенденції у сфері фахової передвищої освіти у 2023 році та обговорили очікувані системні зміни. А для ректорів ЗВО Олег Шаров представив доповідь «Системно-структурна трансформація вищої освіти: війна, повоєнне відновлення, євроатлантична інтеграція», у якій, зокрема, йшлося про переосмислення ролі й завдань коледжів і університетів у розвитку економіки, держави та суспільства. Особливу увагу доповідач акцентував на актуальних законопроєктах, модернізації освітніх програм і пошуку нових підходів в освіті і науці.

          Головною метою модернізації мережі закладів вищої освіти виступає підвищення якості та ефективності роботи системи вищої освіти, збільшення до неї довіри з боку держави, суспільства та бізнесу.

          Олег Шаров окреслив перспективи освітньої трансформації, розповів про пріоритети в освіті зараз, очікувані системні зміни, актуальні законопроєкти, ключові завдання і модернізацію освітніх програм. Він пояснив, що зараз МОН деталізувало план у Концепції відновлення освіти та науки України впродовж 2022–2032 років і працює над окресленням майбутнього цих сфер.

           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/