Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Концепція розвитку позашкільної освіти

          25 вересня 2023 року позашкільна спільнота України відзначає професійне свято - День позашкілля. Дата цього свята приурочена до дня, коли у рамках реалізації гранту Президента України відбувся Міжнародний форум позашкільної освіти, на якому презентували досягнення і сучасні практики позашкільної освіти, обговорювалися концептуальні основи розвитку позашкільної освіти.

          У стінах Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відбувся Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення». Мета заходу – привернути увагу громадськості до найкреативнішої ланки системи освіти, презентувати сучасний стан і прогресивні ідеї у діяльності закладів позашкільної освіти, поділитися її здобутками, обговорити проблеми та плани.

          Форум об’єднав 2700 учасників, іноземних партнерів, усіх, хто опікується і вболіває за сферу позашкільної освіти. Серед експертів – Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністр України, представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти та Офісу освітнього омбудсмена України.

          «В умовах війни позашкілля набуло особливого значення. Тому я щиро дякую усім, хто, незважаючи ні на що, продовжує дбати про освіту і виховання наших дітей», – наголосила Ірина Верещук.

           Освітянська делегація Чернігівщини, в складі якої були представники Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, керівники закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування, ТГ, також взяла участь в обговоренні.

          Одними з важливих напрямів освіти є військово-патріотичний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний та оздоровчий, які мають стати ключовими для всіх закладів позашкільної освіти, наголосили спікери.

          Під час панельних дискусій говорили про освітні втрати позашкілля, професійну підготовку педагогів в умовах війни та співпрацю закладів позашкільної та вищої освіти.

          Заклади позашкільної освіти України, в тому числі КПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Чернігівської обласної ради, вручили сетифікат на отримання оргтехніки від «The LEGO Foundation».

           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/