Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру в Чернігівській області здійснюється короткострокове професійне навчання та стажування слухачів

          З метою підвищення мобільності вразливих категорій населення в умовах воєнного стану та забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованими кадрами Програмою ООН із відновлення та розбудови миру в Україні за фінансової підтримки Німеччини реалізується пілотна програма короткострокового професійного навчання та стажування слухачів з числа переміщених осіб, колишніх військовослужбовців, осіб, що втратили роботу та шукають гарантоване працевлаштування.

          Учасниками реалізації зазначеної програми є п’ять областей, у тому числі й Чернігівська область. Навчання та стажування здійснюється за професіями, що є затребуваними на сучасному ринку праці.

          Реалізація програми відбувається в декілька етапів: проведення рекламної кампанії та набір і формування груп, організація навчання слухачів (2-3 тижні) в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області та проходження стажування в умовах виробництва.

          Теоретичну частину навчання слухачі проходили за робітничими професіями «Швачка», «Столяр» та «Продавець продовольчих товарів» на базі комунального закладу «Прилуцький професійний ліцей» Чернігівської обласної ради, Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» та комунального закладу «Чернігівський центр професійно-технічної освіти» Чернігівської обласної ради, а стажування - на відповідних підприємствах регіону. 

          17 серпня 2023 року 15 осіб отримали сертифікати щодо опанування програми часткової кваліфікації та набуття професійних компетентностей з професії «Продавець продовольчих товарів». З інших професій завершення навчання  та стажування заплановано на 12 і 22 вересня поточного року.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/