Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Першочергово - безпека в закладах освіти

           

          Спільно з французькою організацією ACTED працюємо над створенням безпечного простору в закладах освіти. Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки, взяв участь у робочій зустрічі з Ольгою Бойко, координаторкою по Чернігівській області, та  Олексієм Гладким, координатором по південній Україні в гуманітарній організації ACTED, щодо напрямків допомоги в області.

           Один з напрямків співпраці - безпековий. Обговорили можливість створення центрів денного догляду. Зокрема, забезпечення комфортних умов для людей, які там перебувають.

           Одним із засобів створення безпечного простору в школах є «класи безпеки». У них дітей навчатимуть надавати першу домедичну допомогу при надзвичайних ситуаціях, розповідатимуть про правила поводження з вибухонебезпечними предметами та загальні безпекові правила. 

           Розглянули питання започаткування психологічних тренінгів у закладах освіти задля створення комфортного простору для дітей. Організація ACTED допоможе провести підготовку психологів та тренерів, а також надасть матеріали для проведення консультацій.

          Обговорили впровадження інформаційних сесій в закладах загальної середньо освіти. Такі обговорення планується проводити для учнів 10-11 класів щодо профорієнтації. Важливо, щоб діти обирали професію, яка подобається саме їм, без упереджень та стереотипів.

          Французька неурядова гуманітарна організація ACTED працює в Україні з 2015 року, реагуючи на надзвичайні та довгострокові потреби вразливих та постраждалих від конфлікту груп населення. Після повномасштабного вторгнення організація активізувала свою діяльність для підтримки постраждалих людей у   гарячих точках конфлікту, переміщених осіб та евакуйованих осіб по всій Україні, а також груп біженців у сусідніх країнах Центральної Європи.

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/