Анонси
     

     






           
           

          Назад

          15 укриттів для шкіл: швейцарсько-український проєкт «DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл» 
           

           
          Мета проєкту - забезпечити приблизно 15 тисяч школярів доступом до якісної освіти в безпечних умовах. Саме тому, в межах ініціативи у 25 школах облаштують укриття та, що не менш важливо, обладнають їх як освітні коворкінги! Крім сховищ, також планується відремонтувати школу №13 міста Чернігів, створити там укриття та сучасний харчоблок. 

          В'ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА, звернув увагу на особливості організації освітнього процесу в області та наголосив, що, окрім основної мети ініціативи, важливо те, що громади зможуть навчитись самостійно реалізовувати подібні проєкти. Враховуючи те, що область межує з 2 країнами-агресорками - росією та білоруссю, однією з головних задач є саме облаштування укриттів в школах. 
          «Усі укриття мають стати освітніми коворкінгами, вигляд яких -  підсумок ідей школярів на педагогів.»

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, наголосив на важливості повернення до безпечного очного навчання. Звернув увагу на інші потреби для забезпечення якісного освітнього процесу.

          У рамках відбору громад буде обрано до 25 територіальних громад-учасниць ініціативи з облаштування укриттів у закладах загальної середньої освіти. Зокрема, до 15 ТГ Чернігівської області. 

          Відбір громад проводитиметься у два етапи. 
          І Етап  
          25 липня – 2 серпня (включно) – збір аплікаційних форм учасників  І етапу. 
          4 серпня – 6 серпня – оцінювання учасників  І етапу на відповідність умовам відбору громад. Визначення учасників  ІІ етапу. 
          ІІ Етап  
          7 – 10 серпня – проведення інтерв’ю та оцінювання учасників  ІІ етапу. Визначення потреби у відвідуванні територіальних громад. 
          11 – 13 серпня (проводиться за рішенням Комісії з відбору – далі Комісія) – відвідування територіальних громад, що відібрані до  ІІ етапу та за рішенням Комісії потребують оціночного візиту команди експертів; отримання від територіальних громад фінансових документів, що підтверджують спроможність здійснити дофінансування укриттів за рахунок місцевого бюджету. 
          14 – 15 серпня – визначення переможців та оголошення результатів відбору громад.

           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/