Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Обласний заочний конкурс

          учнівської молоді з інформаційних комп’ютерних технологій

           

          У травні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано та проведено обласний заочний конкурс учнівської молоді з інформаційних комп’ютерних технологій, у якому взяли участь здобувачі освіти  закладів загальної середньої та позашкільної освіти територіальних громад області.

          Конкурс проведено у номінаціях: «Office», «Розробка проєкту в середовищі Scratch» та «Web-дизайн» за темою: «Вишиванка – серце України, зіткане з любові» та присвячена Всесвітньому дню вишиванки. Вишиванка – це не лише краса й унікальність, але й сакральний оберіг українців.

          Сьогодні, коли українці мужньо боронять свою землю від російського окупанта, вишиванка набуває свого прадавнього значення – захищати, тому цьогоріч теми конкурсантів: «Національний одяг та традиції моєї родини», «Історія моєї вишиванки», «Особливості символіки та техніки вишивання мого краю», «Місцеві майстрині-вишивальниці», «Чому для мене важлива вишиванка».

          Представлені  роботи відзначаються високою якістю виконання, яскраві, змістовні, з оригінальним дизайном, з музичним супроводом. Здобувачі освіти та їх наставники змогли вдало поєднати технічні можливості комп'ютерної і мультимедійної техніки для реалізації власних творчих задумів.

          Учасники продемонстрували високий рівень практичних знань з основ інформаційних технологій та результати проведеної науково-дослідницької роботи зі збору та обробки інформації з історії вишиванки, значення її в житті українців, місцевих майстрів української вишивки  та особливості орнаментів свого краю.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/