Анонси
     

     






           
           

          Назад

          До уваги педагогічної громадськості!

           

          У рамках реалізації Меморандуму № 81064994 між Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України та Міністерством закордонних справ Швейцарської Конфедерації представленим Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва щодо впровадження швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (далі - Проєкт DECIDE) оголошено відбір        (з 01 до 10 червня 2023 року включно) територіальних громад для створення літніх клубів при закладах освіти із залученням дітей ВПО.

           Проєкт DECIDE спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку в Україні ефективної системи управління освітою. Головна мета проєкту – допомогти жителям територіальних громад долучитися до демократичного врядування та отримати рівний доступ до якісної освіти. Проєкт DECIDE реалізується ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» у партнерстві з Цюріхським педагогічним університетом за підтримки Швейцарської Конфедерації, представленою Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

          Планується, що за результатами відбору буде обрано 50 територіальних громад, у яких на період з 01 липня по 30 серпня 2023 року будуть проведені заходи з залученням дітей ВПО при закладах освіти. За підтримки Проекту DECIDE у територіальних громадах будуть створені DECIDE Summer Clubs 2.0 «Ми вдома - в Україні».

          Обраним громадам буде надано:

           • комплект методичних розробок з питань організації літніх клубів для дітей в громадах з фокусом на інтеграцію дітей-ВПО, демократії та прав людини, попередження конфліктів, психологічної підтримки, безпеки, рухової активності тощо;

           • набір розвиваючих ігор та книжок;

          • спортивний інвентар;

          • канцтовари і принтер;

          • обладнання та безкаркасні меблі для облаштування зон відпочинку на відкритому просторі.

           Окрім того, організатори літніх клубів і залучені працівники пройдуть серію спеціальних тренінгів з громадянської освіти, освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ), соціально-психологічної підтримки дітей і підлітків ВПО, а також здорового способу життя і безпеки життєдіяльності під час воєнного стану.

          Інформація про умови участі у відборі територіальних громад для створення літніх клубів із залученням дітей ВПО при закладах освіти за підтримки Проєкту DECIDE розміщена за покликанням: https://decide.in.ua/vidbir-terytorialnyh-gromad-dlya-organizacziyi-litnih-klubiv-u-mezhah-inicziatyvy-decide-summer-clubs-2-0-my-vdoma-my-v-ukrayini/  

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/