Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відбувся семінар-практикум асистентів вчителів та асистентів вихователів закладів дошкільної та початкової освіти

          23-24 травня 2023 року комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр» Прилуцької міської ради у співпраці з комунальним закладом «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради організовано та проведено спільне засідання постійно діючого семінару-практикуму асистентів вчителів та асистентів вихователів «Інклюзивна освіта. Гартування через навчання. Від ʺЧому?ʺ до ʺЯк?ʺ» у формі методичного марафону на тему: «Практичні кейси: арт-терапія та природокористування в розвитку дітей з особливими освітніми потребами, арт-класи, методичні інструменти для роботи з дітьми, які мають інтелектуальні труднощі».

          У семінарі-практикумі взяли участь спеціалісти Інклюзивно-ресурсного центру Прилуцької міської ради, асистенти вчителів та вихователів закладів освіти міста Прилуки, педагогічний колектив комунального закладу «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради.

          Тематика першого дня семінару «Практичні кейси: арт-терапія та  природокористування в розвитку дітей з особливими освітніми потребами, арт-класи» передбачала: теоретичне ознайомлення учасників семінару з розмаїттям арт-терапевтичних технік та технік природокористування в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, майстер-класи від арт-майстринь, майстер-класи для педагогів з виготовлення творчих робіт (квітів з підручних матеріалів, ангелочків з текстилю, фуд-композицій та інших виробів), які можуть стати засобами арт- терапії.

          24 травня спеціалісти працювали на базі комунального закладу «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради. Тематика другого дня - «Методичні інструменти для роботи з дітьми, які мають інтелектуальні труднощі» включала відвідування відкритих заходів «Почерк майстра»: урок з математики  в 1 класі «Подорож до весняного лісу», корекційно-розвиткове заняття з розвитку мовлення «Диференціація звуків "г- к- х-" в словах».

          Також відбулася панельна дискусія «Особливості  організації  роботи з дітьми з особливими освітніми потребами», у ході якої висвітлено питання організації роботи з батьками щодо визначення закладу освіти для особливих дітей, матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу, освітніх програм для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку.

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/