Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У рамках Тижня професійної освіти

          відбулась семінар-нарада керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

           

          24 травня 2023 року у рамках Тижня професійної освіти проведено семінар-нараду директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

           Під час заходу начальник Управління освіти і науки  Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Музика проаналізував діяльність освітньої сфери регіону, звернув увагу присутніх на ключові проблеми професійної (професійно-технічної) освіти та шляхах їх вирішення, зокрема, відновленні закладів освіти, що зазнали значних ушкоджень внаслідок збройної агресії рф, створенні безпечних умов для навчання і роботи в закладах профтехосвіти області, забезпеченні проведення профорієнтаційної роботи на високому рівні та інші актуальні питання сьогодення в сфері професійної освіти.

          Важливою та корисною інформацією щодо аналізу сучасного ринку праці регіону, розширення освітніх послуг з професійного навчання для дорослого населення та організації навчання за ваучерами і сертифікатами  поділився заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

          Практичним досвідом організації професійного навчання дорослого населення в умовах дії воєнного стану поділилися директори Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Лариса Дубина та Державного навчального закладу «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» Юрій Єлізаров.

          Директором Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктором Гріненком підведено підсумки роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області за 2022/2023 навчальний рік. При цьому акцентовано увагу на правилах внутрішньої академічної мобільності учнів закладів професійної освіти під час воєнного стану,  рекомендаціях щодо завершення 2022/2023 навчального року, змінах в Типових правилах прийому 2023 року, переході на нові стандарти з деяких професій з 01 вересня поточного року, цифрових платформах професійної освіти.

          Начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Тетяна Давидова ознайомила учасників заходу з основними показниками регіонального та державного замовлення на 2023/2024 навчальний рік.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/