Анонси
     

     






           
           

          Назад

          День Героїв - свято величі духу українських вояків – борців за волю України

          З метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби за волю України 23 травня відзначається щорічне свято – День Героїв.

          Українські Герої — це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх хто бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України.

          Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно.

          З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв почало набувати розголосу, водночас наразі свято не є офіційним, але традиція вшанування героїв 23 травня міцнішає, особливо, з огляду на те, що з 2014 року українці протистоять збройній агресії російської федерації.

          Особливо важливим цей день став після 24 лютого 2022 року, коли відбулось повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України.

          Захисники і Захисниці України щоденно відстоюють суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Їх хоробрість, жертовність та вияв глибинної любові до власної країни назавжди залишиться в історії України.

          2023 року це свято має особливу цінність, адже всіх громадян країни можна назвати героями, які по-своєму протистоять російській окупації.

          Отже, у наш час, День Героїв - це не лише можливість вшанувати пам’ять загиблих за волю України, але і звернути увагу на живих героїв, які повернулися з війни – на тих, хто вистояв і продовжує розвивати Україну, показуючи приклад.

          Враховуючи вищезазначене, а також з метою утвердження української національної та громадянської ідентичності на основі суспільно-державних (національних) цінностей України, зокрема соборності, самобутності, волі, Гідності, рекомендуємо провести у закладах освіти області виховні години, лекції, тематичні уроки з нагоди Дня Героїв.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/