Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У грудні 2022 року відбувся другий тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022» у номінаціях «Мистецтво».

          Лауреатом всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022» у номінації «Мистецтво» визнано Маричевську Юлію Ігорівну, учителя музичного мистецтва Прилуцького ліцею № 14 Прилуцької міської ради Чернігівської області (наказ Міністерства освіти і науки України  від 28.03.2023 № 348 «Про затвердження списку переможців та лауреатів всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2022”»).

          «Бути вчителем для мене – це кропітка підготовка до занять та неймовірне задоволення від можливості передавати свої знання підростаючому поколінню, адже в очах дитячих твориться майбутнє!» – так говорить про своє покликання наймолодша учасниця першого туру конкурсу, яка щоденно підтверджує своє звання й талант працею, творчістю, активним життям.

          Юлія Ігорівна важливу роль відводить формуванню ціннісного ставлення до творів мистецтва, розвитку смаків школярів та їх здатності орієнтуватися у мистецькому просторі, що реалізується через активізацію художньо-творчої діяльності, сприймання музичних творів та їх художньо-педагогічний аналіз.

          Учитель вважає, що невичерпним джерелом музичних вражень та естетичної насолоди на уроках є народна пісня, адже на її матеріалі можна ефективно формувати ціннісно-смислові орієнтації сучасних підлітків та передавати естетичний досвід попередніх поколінь.

          На думку Юлії Ігорівни, опора на знання музичного мистецтва, розуміння сучасних тенденцій його розвитку, орієнтація у стилях і жанрах популярної музики дозволяє їй бути справжнім провідником у безмежному мистецькому середовищі.

          У своїй педагогічній діяльності використовує проблемно-пошуковий метод, метод творчих проєктів, інверсії та інтерактивні технології, зокрема комп’ютерні (інформаційні), створення ситуації успіху, технології активного навчання та критичного мислення тощо.

          Найголовнішим результатом роботи педагог вважає активність учнів на уроках, їх зацікавленість у вивченні предмета і головне – діти чекають на кожен її урок.

          Вітаємо пані Юлію з перемогою! Зичимо невичерпної енергії, оптимізму, творчої наснаги. Бажаємо успіхів, професійних здобутків! Нехай творчий потенціал, палкий ентузіазм та наполеглива праця завжди допомагають досягти поставленої мети!

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/