Анонси
     

     






           
           

          Назад

          НМТ проведуть за схемою 2+1: мова й математика обов'язкові

          Національний мультипредметний тест, за результатами якого відбудеться конкурсний відбір під час вступної кампанії, очікувано буде проведений за схемою 2+1.

          Про це під час презентації моделі НМТ повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

          За його словами, як і минулого року, замість зовнішнього незалежного оцінювання пропонується провести вступне випробування у форматі удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ).

          "Найважливіше, на чому я завжди наголошую, — це безпека. Тому тест випускники складатимуть в один день", — зазначив Шкарлет.

          Він пояснив, що НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два з них є обов’язковими — українська мова і математика. На вибір вступник складатиме ще один предмет: історію України, іноземну мову, біологію, фізику або хімію.

          Для складання тесту буде відведено 180 хвилин, які вступник зможе розподілити на свій розсуд. При цьому передбачається дві сесії для тестування.

          "Плануємо проведення двох сесій НМТ: основної і додаткової. Основна проходитиме у червні, додаткова – у червні – липні. У додатковій сесії зможуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної сесії", — розповів міністр.

          Як зауважив Шкарлет, випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і бажають здобувати вищу освіту в Україні, матимуть можливість скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу.

          "Ми докладемо максимум зусиль, аби таких країн було якнайбільше і кожен наш випускник мав змогу вступити до наших університетів", — пояснив посадовець.

          Він додав що під час прийняття рішення щодо формату вступних іспитів у цьому році для нас ключовими були побажання і позиція випускників, їхніх батьків, інтереси закладів вищої освіти, роботодавців та держави загалом.

          "Очікуємо найближчим часом внесення урядового законопроєкту до парламенту", — зазначив Шкарлет.

          Повний проєкт моделі вступу доступний за посиланням.

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/