Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Вшанування пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій в Україні 1932-1933 років

           

          26-28 листопада 2022 року з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій в Україні для здобувачів освіти гуртків комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» організовано і проведено інформаційно-просвітницькі та тематичні заходи: «Вогонь скорботи у серці навіки», «Свічка, яка ніколи не згасне», «Що я знаю про голодомор», «Незгасаюча біль народу», онлайн-подорож літературними сторінками «Голодомор очима письменників України».

          Цьогоріч інформаційна кампанія вшанування пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій в Україні 1932-1933 років проходила під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.».

          Здобувачі освітигуртків «Екосвіт № 2», «Юні друзі природи №1» та «Юні валеологи» провели інформаційно-просвітницький захід «Жнива розпачу» (http://www.holodomor-monuments.org/), під час якого ознайомилися з базою даних веб-сайту «Пам’ятники жертвам Голодомору в Україні».

          Здобувачі освіти гуртків «Юні флористи» та «Природа рідного краю» взяли участь у майстер-класах із створення «Квітки Незабудьки» до вшанування пам’яті жертв Голодомору.

          26 листопада у День пам’яті жертв Голодомору здобувачі освіти приєдналися до акції «Запали свічку пам’яті» та загальнонаціональної хвилини мовчання.

          Під час проведення заходу гуртківці згадали тяжку долю українського народу, більше дізналися про Голодомор 1932-1933 років, його причини та наслідки, познайомилися з фактами та свідченнями очевидців голоду на Чернігівщині.

           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/