Анонси
     

     






           
           

          Назад

          21 листопада - День Гідності та Свободи

          21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи.

          Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. Їм передувала ще одна визначальна для становлення державності України подія – “Революція на гранітіˮ, яка відбулась з 02 до 17 жовтня 1990 року і була повністю організована силами студентства.

          День Гідності та Свободи — нагадування про ту ціну, яку українці заплатили, коли відстоювали на Майдані своє право на чесні вибори та інтеграцію у Європейський Союз. Боротьба за свободу волевиявлення українського народу не закінчилась.

          З початком російсько-української війни у 2014 році майже чотириста тисяч українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії України, правоохоронних органів і добровольчих формувань, а з початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України стало понад мільйон українців, щоб зупинити агресію російської федерації, відстояти незалежність України та право українського народу вільно обирати свою долю. Військові операції, що здійснюються українськими воїнами під час захисту незалежності та територіальної цілісності України увійдуть у воєнну історію, стануть основою для розробки нових воєнних тактик та стратегій, а імена кожного захисника і захисниці України назавжди закарбуються в історії України.

          Звертаємо Вашу увагу, що Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, який знаходиться в сфері управління Українського інституту національної пам’яті підготовлено інформаційно- методичні матеріали (додаються).

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/