Анонси
     

     






           
           

          Назад

          За  підтримки Міжнародного благодійного фонду

          Parimatch Foundation, Чернігівської обласної військової  адміністрації та  Експертів Ізраїльської Коаліції Травми відбулось навчання практичних психологів  інклюзивно-ресурсних центрів Чернігівської області

           

          3 жовтня 2022 року відбулася онлайн-зустріч  з підбиття підсумків навчання  практичних психологів  інклюзивно-ресурсних центрів Чернігівської області за програмою «Навчальний курс з основ самодопомоги  та допомоги іншим».

          З вітальним словом до учасників заходу звернулася Олена Соронович, заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної військової адміністрації;  Анжела Фокіна, операційна директорка Parimatch Foundation, підсумувала результати навчання та подальше практичне використання навчального курсу у роботі фахівців інклюзивно-ресурсних центрів; рефлексію від учасників онлайн-навчання висловили Людмила Гальонка, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти;  Тетяна Макуха, директор «ІРЦ» Носівської міської ради; Іванна Сизоненко, директор «ІРЦ» Ічнянської міської ради.

           Навчання проходило від 7 до 19 вересня 2022 року за підтримки Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation, Чернігівської обласної військової  адміністрації та  Експертів Ізраїльської Коаліції Травми для 30 практичних психологів з 16 інклюзивно-ресурсних центрів Чернігівської області.  Усього відбулось 6 сесій  тренігових занять, що проходили в онлайн-форматі.

          Навчання проводили досвідчені сертифіковані тренери: Денис Денисенко,  магістр управління охороною здоров’я, сертифікований гештальт-терапевт, організатор гуманітарної допомоги населенню у кризових ситуаціях, та  Ріта Габай,  Експертка Ізраїльської Коаліції Травми, клінічний психолог, психолог системи освіти.

           У ході тренінгу обговорювали актуальні теми, серед яких освіта дітей з особливими освітніми потребами, особливості діяльності інклюзивно-ресурсних центрів в умовах воєнного стану, співпраця інклюзивно-ресурсних центрів та закладів освіти в організації системного психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами та алгоритм проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей, які знаходяться за кордоном та на тимчасово окупованих територіях.

          Учасники отримали практичні навички  допомоги у кризових ситуаціях та  роботі з травмою у дітей та дорослих, а також сертифікати та подарунки, які будуть адресно передані до кожного інклюзивно-ресурсного центру.

           

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/