Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Навчальні заклади Чернігова отримали спортивний інвентар від Parimatch Foundation

          2 вересня, на стадіоні «Юність» вихованці шістьох чернігівських навчальних закладів отримали набори спортивного інвентарю від міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.

          Привітати дітей з новим навчальним роком та протестувати інвентар завітали заступник Міністра освіти і науки України Олексій Шкуратов, заступниця начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Жанна Шерстюк та директор представництва фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра.

          — Хочу подякувати Міністерству освіти та науки України за постійну підтримку Чернігівщини. Також щирі слова подяки хочу висловити нашим партнерам – фонду Parimatch Foundation за реалізацію своїх програм на теренах області. Символічним і правильним є те, що наповнення цих наборів будуть використовуватися саме в командних видах спорту. Це особливо важливо сьогодні, коли ми маємо бути ще більше згуртованим, коли ми маємо показати і довести, що в єдності наша сила, а, відтак, і перемога за нами, — зазначила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

           

          До присутніх також звернувся заступник Міністра освіти і науки України Олексій Шкуратов.

          — На жаль, в умовах повномасштабного вторгнення не всі змогли потрапити за парти, особливо першокласники. Зараз на них чекає складний шлях, в деяких моментах знадобиться багато сил, наполегливості. Але я бажаю, щоб всі учні мали міцне здоров'я, були веселими. Такі заходи, як сьогодні, потрібні для того, щоб Чернігівщина відчула, що про неї турбуються. Чернігівські люди дуже сміливі, тому що захистили нас від ворога, стали тим форпостом, який не дав ворогу пройти далі. Дякуємо кожному! — сказав посадовець.

          За словами представників Parimatch Foundation, один набір спортивного інвентарю може забезпечити дозвілля та рухову активність від 50 до 100 дітей. В набір входить спорядження для занять різними видами спорту: футболом, баскетболом, гандболом, волейболом, бадмінтоном, шахами, шашками, дартсом.

          Сьогодні такі набори отримали Чернігівська ЗОШ № 35, гімназія № 31, комунальний заклад «Чернігівський ліцей», Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді та СДЮШОР з футболу «Юність».

          Присутні на стадіоні представники навчальних закладів одразу мали нагоду протестувати інвентар. Для цього на футбольному газоні були облаштовані декілька локацій для спортивних активностей, серед яких футбол, волейбол, бадмінтон, скакалка, фризбі та координаційні сходи. До тренувань та символічного забігу «Шаную воїнів – біжу задля перемоги!» долучилися і посадовці.

          — Від імені нашого Фонду хочу привітати всіх батьків та дітей з початком нового навчального року. Попри всі труднощі заклади освіти продовжують працювати, діти продовжують навчатись, і для кожного з нас – це теж крок до великої перемоги. Життя превалює над війною, і ми творимо майбутнє кожного дня через вклад в наших дітей. Фонд готовий і надалі підтримувати заклади освіти та педагогів, допомагаючи в реалізації навчальних програм. Для нас важлива співпраця з Міністерством освіти і науки України, в рамках якої ми спільно підходимо до переформатування навчального процесу відповідно до умов сьогодення, — звернувся до присутніх директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра.

          Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Parimatch Foundation підтримує Чернігівську область у рамках програми «Допомога Україні». Фонд допоміг в регіоні облаштувати тимчасові прихистки, що розміщуються у навчальних закладах. У березні передано 200 спальних комплектів, які були направлені до закладів освіти, де перебувало найбільше внутрішньо переміщених осіб.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/