Анонси
     

     






           
           

          Назад

          ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ У СФЕРІ ОСВІТИ ТА НАУКИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

          • 3 день війни (26 лютого) – українські студенти стають донорами крові, вступають до ТрО та ЗСУ, здійснюють активну волонтерську діяльність.
          • 4 день війни (28 лютого) – виходить наказ про звільнення від проходження Державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році.
          • 4 день війни (28 лютого) – реєстрацію учасників ЗНО-2022 продовжено до 9 квітня.
          • 5 день війни (1 березня) – заклади освіти стають штабами допомоги. Учасники освітнього процесу та науковці передають кошти ЗСУ, пишуть листи та створюють відеозвернення до міжнародних ЗМІ. Зароджується освітній фронт.
          • 9 день війни (5 березня) – міжнародна спільнота продовжує посилювати підтримку України та вводить безпрецедентні санкції й обмеження проти рф. Група Світового банку невідкладно зупиняє реалізацію програм у рф і білорусі через жорстоке вторгнення та військові дії проти народу України.
          • 10 день війни (6 березня) – освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з рф. Платформа Coursera призупиняє розміщення існуючого контенту російських університетів і партнерів, а також обмежує доступ до курсів, спеціалізацій і ступенів. Російські організації більше не зможуть реєструватися на платформі та розміщувати матеріали. Платформа EdX теж запроваджує санкції та зупиняє публікацію курсів російських університетів. Натомість МОН разом з EdX працює над наданням безоплатного доступу до понад 1600 онлайн-курсів і програм від провідних світових установ і компаній на EdX Online Campus.
          • 11 день війни (7 березня) – у знак солідарності з Україною Комісія ЄС призупиняє будь-яку співпрацю з російськими організаціями в галузі досліджень, науки та інновацій, а також відмовляється укладати нові контракти та угоди в межах програми «Горизонт Європа». Виплати за чинними контрактами було призупинено.
          • 13 день війни (9 березня) – Європейська організація з ядерних досліджень CERN зупинила співпрацю з рф і російськими установами, а також скасувала статус спостерігача для рф. Представники CERN повідомили про посилення підтримки українських співробітників і української наукової діяльності в галузі фізики високих енергій.
          • 14 день війни (10 березня) – в Україні більше ніж 280 закладів освіти пошкоджено або зруйновано від бомбардувань і обстрілів рф. Міністерство освіти і науки розробило інтерактивну мапу, у межах якої постійно оновлюється інформація про кількість пошкоджених і зруйнованих закладів.
          • 16 день війни (12 березня) – Європейська асоціація забезпечення якості вищої освіти (ENQA) призупинила членство російських агентств із акредитації та забезпечення якості вищої освіти.
          • 18 день війни (14 березня) – у більшості областей відновлено освітній процес після вимушених канікул. МОН спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад. Стартував освітній проєкт «Навчання без меж», що передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.
          • 35 день війни (31 березня) – створено Хмельницький Освітній Хаб.
          • 36 день війни (1 квітня) – Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про скасування ЗНО у 2022 році.
          • 48 день війни (13 квітня) – група супроводу Болонського процесу прийняла рішення припинити право представництва російської федерації та білорусі в Болонському процесі, а також у робочих групах, усіх інших структурах і робочій програмі Європейського простору вищої освіти.
          • 52 день війни (17 квітня) – команда МОН за підтримки Швейцарії у партнерстві з проєктом DECIDE створила освітній чат–бот EducationUaBot, що допомагає батькам, здобувачам і педпрацівникам орієнтуватися в освітніх можливостях в Україні та за її межами.
          • 55 день війни (20 квітня) – Україна отримала перший транш коштів на суму 88,6 млн дол. США в межах інвестиційного проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». Кошти призначені для забезпечення соціальних виплат – зарплат, пенсій, стипендій тощо. Загальна сума соціальних виплат, що будуть здійснені завдяки спільному з МБРР проєкту, складе 100 млн доларів. 
          • 67 день війни (2 травня) – у вільному доступі розміщено 1288 підручників і посібників (електронні версії підручників для всіх класів). Завдяки QR-коду вчителі та учні можуть за лічені секунди знайти необхідні матеріали.
          • 87 день війни (22 травня) – під час Всесвітньої гімназіади-2022 українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей, наші спортсмени увійшли в десятку лідерів серед 63 країн.
          • 88 день війни (23 травня) – Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписує угоду з Google щодо передачі 43 тис. девайсів для українських учителів.

          104 день війни (7 червня) – станом на 7 червня 2022 року в Україні пошкоджено 1772 заклади освіти, 184 – повністю зруйновано.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/