Анонси
     

     






           
           

          Назад

          «GENIUS Olympiad Ukraine» 2022

           

          У 2022 році вперше було проведено «GENIUS Olympiad Ukraine» 2022 - першу у світі ліцензійну національну Олімпіаду Геніїв, яка є єдиним відбором учасників з України до участі у GENIUS Olympiad Global.

           GENIUS Olympiad  (Олімпіада Геніїв) – найбільший міжнародний конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8 - 11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року, метою якого є сприяння глобальному розумінню екологічних проблем і досягненню сталого розвитку за допомогою фундаментальних наук, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та розвитку бізнесу.

           Рей Назар Михайлович, випускник 11 класу біолого-хімічного профілю Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради, здобув золоту медаль у категорії «Наука» (підкатегорія «Екологія та біорізноманіття»). Тема роботи: «Упровадження на території Чернігівської області компостування залишків рослинності як екологічної моделі природних процесів грунтоутворення».  

          У 2022 році в категорії «Наука» було представлено 349 проєктів фіналістів національного етапу. Щороку участь у фіналі конкурсу беруть більше 1000 учасників з понад 70 країн світу, а за всю історію «GENIUS Olympiad» було зареєстровано 11 846 проєктів із 78 країн.

          Міжнародний фінал «GENIUS Olympiad» щороку відбувається в Сполучених Штатах Америки на базі Рочестерського технологічного інституту (м. Рочестер, штат Нью-Йорк). Рей Назар увійшов до складу національної команди, яка представлятиме Україну на міжнародному рівні. Цьогоріч фінал відбудеться у режимі онлайн.

          Конкурс спонукає до вирішення викликів та створює можливості отримання знань і розвитку навичок, необхідних лідерам та агентам майбутнього, які сприятимуть забезпеченню екологічної сталості протягом усього їхнього життя. Саме тому девізом конкурсу є заклик «Збудуємо краще майбутнє разом!».

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/