Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Форум лідерів учнівського самоврядування України – «Ми діти сильної країни – України!»

          Першого червня 2022 року, у Міжнародний день захисту дітей, Освітнім центром Верховної Ради України спільно з Українським державним центром позашкільної освіти проведено Форум лідерів учнівського самоврядування України – «Ми діти сильної країни – України!».

          До заходу, який проходив в онлайн-режимі, долучились школярі з 17 регіонів України. Чернігівську область представили Діана Прикота та Богдана Лисенок, лідери учнівського самоврядування Чернігівської обласної Ради старшокласників, вихованки Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.  

          Учасники Форуму мали змогу поспілкуватися з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком, Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим.

          У рамках Форуму лідери поділились враженнями щодо пережитого під час війни у п’яти блоках: «Схід України: змушені тікати від війни», «Захід України: прихисток для всієї України», «Центр України: транзит і максимум уваги», «Північ України: постраждалі від окупації, звільнені, але не зламані», «Південь України: на межі лінії вогню».

          У Міжнародний день захисту дітей лідери учнівського самоврядування записали Маніфест-звернення до дітей усього світу. Відеозвернення лідерів України можна переглянути на ютуб-каналі Українського державного центру позашкільної освіти https://www.youtube.com/channel/UChNQCnpxslM8TPKc0PwrOPw

          Під супровід дитячого оркестру старшокласники виконали Гімн України та Гімн січових стрільців «Ой, у лузі червона калина», яка стала символом єдності і незламності українського народу у боротьбі з окупантами.

          Захід оприлюднено на ютуб-каналі Верховної Ради України і можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/kdh93Fv9xZk.

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/