Анонси
     

     






           
           

          Назад

          СПРОЩЕННЯ І АВТОМАТИЗАЦІЯ РОБОТИ З ДАНИМИ ТА УПРАВЛІННЯ КЛЮЧОВИМИ ПРОЦЕСАМИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ: КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ

           

          2 грудня 2021 року Кабінетом Міністрів України затверджено Положення про програмно-апаратний комплекс «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ). Проєкт спрямований на реформи, ініційовані Міністерством освіти і науки у сфері дебюрократизації та цифровізації дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

          АІКОМ – це електронна система управління освітою, яка забезпечує збір, зберігання та управління ключовими процесами та даними у сфері освіти.

          На базі АІКОМ створюється нова система збору освітньої статистики, зокрема  для деталізованого розрахунку потреб освітньої субвенції, яка спрямовується на заробітну плату педагогічним працівникам.

          Також суттєвих змін зазнає система електронного документообігу в закладах освіти, обліку дітей дошкільного та шкільного віку та система зарахування, відрахування та переведення учнів. 

          АІКОМ стане основою для запровадження системи електронного документообігу в закладах освіти. На його базі вже функціонує програмний модуль державного електронного класного журналу та щоденника, до якого можуть підключитися заклади загальної середньої освіти. 

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/