Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Завершено XII Всеукраїнську науково-технічну виставку-конкурс молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

          24-25 листопада проводився фінальний етап XII Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України».

          Цьогоріч у виставці-конкурсі взяли участь 138 найкращих молодих винахідників України, які представили 130 проєктів, із яких 8 – колективних.

          Чернігівське територіальне відділення Малої академії наук України представляли: Микола Акулов, вихованець гуртка обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська МАН учнівської молоді», учень 11 класу Чернігівського ліцею №32, та Марина Шауро, учениця 10 класу Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новгород-Сіверської міської ради.

          Юні дослідники з Чернігівщини презентували власні науково-технічні розробки в номінаціях: інформаційно-телекомунікаційні системи та технології, екологія і ресурсозбереження: поновлення джерел енергії.

          В онлайн-студії конкурсу винахідники здійснювали постерний захист проєктів, демонстрували свої креативні ідеї, аргументували актуальність, розкривали перспективи застосування, відповідали на запитання членів журі.

          Постерний захист учасників за сьома номінаціями оцінювало компетентне журі, що складалось із 27 експертів. За результатами участі найпопулярнішими серед школярів стали номінації: екологія та ресурсозбереження і технічна творчість та винахідництво.

          25 листопада із локації Київської студії – першого в Україні бізнес-інкубатора повного циклу Ukrainian Future Incubator Малої академії наук, відбулося підведення підсумків.

          Оксен Лісовий, директор Національного центру «Мала академія наук України», кандидат філософських наук, звернувся до учасників з вітальним словом та оголосив ТОП глядацьких симпатій.

          Віталій Лісовий, керівник бізнес-інкубатора «Ukrainian Future» Національного центру «Мала академія наук України», привітав учасників та оголосив власників сертифікатів на інкубаційну програму Beginner, якими стали 25 фіналістів виставки-конкурсу.

          Євген Кудрявець, заступник директора Національного центру «Мала академія наук України» з управління стратегічними проєктами та міжнародних відносин, виконавчий директор міжнародного руху за науково-технологічне дозвілля (MILSET), перший освітній дипломат України, ознайомив учасників з правилами відбору до участі у міжнародних конкурсах, виставках та різних інтелектуальних змаганнях.

          Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України, академік Національної академії наук України, доктор фізико-математичних наук, професор, ініціатор і керівник першого та єдиного в Україні Центру ЮНЕСКО з питань наукової освіти на базі Малої академії наук України, подякував головам журі та членам секцій за плідну і відповідальну роботу та відзначив переможців конкурсу: І місце – 11 учасників, ІІ місце – 23, ІІІ місце – 35.

          Микола Акулов, дійсний член Чернігівського територіального відділення Малої академії наук, учень 11 класу Чернігівського ліцею №32, отримав І місце за розробку для вивчення математики, фізики, програмування, географії, історії та інших наук в інтерактивній формі.

          Всі учасники виставки-конкурсу отримали індивідуальні сертифікати на візит до Музею науки. Переможці та призери одержали додатково цінні подарунки.

          Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо усім юним винахідникам подальших творчих успіхів і реалізації задумів!

           
           
           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/