Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Всесвітній день охорони праці.

          Спільний вебінар

           

          Управлінням Держпраці в Чернігівській області разом з Управлінням освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено вебінар з керівниками та спеціалістами з охорони праці підпорядкованих закладів освіти області, присвячений Всесвітньому дню охорони праці. Під час вебінару обговорювалися пріоритетні напрямки в роботі, проблематика, наявні недоліки та шляхи їх усунення.

          Тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці в Чернігівській області Лариса Барзіловська зосередила увагу учасників вебінару на ряді порушень, з якими іноді стикаються представники Держпраці при перевірці закладів освіти області, та надала поради щодо їх виправлення чи уникнення.

          Лариса Олексіївна акцентувала увагу на проблемних питаннях з охорони праці в закладах освіти, на обов’язковості офіційного працевлаштування, на недопущенні нелегальної праці.

          Під час вебінару наголошено на навчанні та перевірці знань з питань охорони праці посадових осіб, відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань з охорони праці, в закладах та установах, які мають право та ліцензію на надання таких послуг.

          Обговорювалась і готовність закладів до нового опалювального сезону та необхідність отримання для цього відповідних дозвільних документів.

          Також акцентувалась увага і на дотриманні правил безпеки під час проведення освітнього процесу в кабінетах та лабораторіях фізики та хімії закладів освіти, де класи повинні бути облаштовані відповідно до встановлених норм (заземлення, освітлення, метраж, огородження, покриття). Окрім цього обговорювалося питання перевірки та безпечного облаштування ігрових і спортивних майданчиків, що є профілактикою дитячого травматизму.

          Не залишилося поза увагою учасників вебінару і питання обпилювання дерев та обкошування територій. Адже з робітниками, яких винаймають для таких робіт, повинні бути оформлені відповідні договори або ж офіційно оформлені свої ж працівники.

          А для безпечного підвозу учасників освітнього процесу водії закладів мають пройти відповідне навчання та скласти заліки. Все це повинно фіксуватися протокольно.

          На завершення представники Управління Держпраці в Чернігівській області  та Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, враховуючи зростання показників захворюваності на COVID-2019, зосередили увагу учасників вебінару на посилення контролю, додаткові карантинні обмеження в закладах освіти області та на дотриманні протиепідемічних заходів, алгоритму дій в закладах освіти на період карантину згідно з постановою Головного санітарного лікаря України від 22 серпня 2020 року № 50.

           

           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/