Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Пам’яті Героїв Небесної Сотні…

          В ці дні минає сім років від тих подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя та принесли із собою важкі втрати, біль і випробування.

          В Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні провели виховні години та оформили виставку на тему «Героїв Небесної Сотні в нашій пам’яті назавжди».

          20 лютого 2021 року в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою взяли участь (у ролі екскурсоводів) у пересувній меморіальній виставці «Блокпост пам’яті Героїв Сіверщини» громадської організації «Єдина родина Чернігівщини». Меморіальна виставка була присвячена воїнам Чернігівщини, які загинули в російсько-українській війні в Донецькій та Луганській областях. Ліцеїсти розповіли присутнім про життя та жертовність героїв Сіверщини – захисників України.

           
           

          З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, в комунальному закладі «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради пройшла година скорботи «Вони помирали, щоб жила Україна», під час якої здобувачі освіти згадали події тих днів на Майдані та Героїв Небесної Сотні, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання і прикріпили янголів пам’яті.

           
           

          В комунальному закладі «Сосницький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради всі учасники освітнього процесу взяли участь у лінійці-реквіємі «У нашій пам'яті вони назавжди залишились» та у скорботі схилити голови перед пам'яттю людей, які загинули у мирний час XXI століття.

           
           

          У комунальному закладі «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради вшанували подвиг учасників Революції гідності та увічнили пам'ять Героїв Небесної Сотні. Вихователі та класні керівники організували і провели тематичні заходи патріотично – виховного змісту, а саме: виставку – спомин «Небесна Сотня воїнів Майдану»; виховну годину: «Зростаємо патріотами»; заняття – реквієм Небесній Сотні «Пам'ять єднає»; класні години «Ми гідні дочки і сини своєї неньки України»; книжну виставку «Небесна Сотня – новий символ незалежної України».

           
           

          У комунальному закладі «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради відбулися заходи з метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання в учнях поваги до Батьківщини, патріотичної свідомості  та національно-патріотичного духу.

          У класних колективах провели спілкування «Сучасні борці за єдність України», організували інформаційний захід «Герої не вмирають… Просто йдуть..» для учнів1-4 класів. Учні переглянули документальний фільм «Майдан – Революції Гідності народу».

          Вихователі груп подовженого дня провели годину Людяності «Співчуття» (4 клас), урок пам’яті «Герої не вмирають» (3 клас), бесіду «Зростаймо патріотами» (2 клас), урок пам’яті «Уклоняємося усім героям».

           
           
           

          В Ільмівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Городнянської міської ради до Дня Героїв Небесної Сотні проведено класні години («Воїни світла» для 1-4 класів, «Пам'ятаймо Небесну Сотню» для 5 класу, «Ми пам’ятаємо як це було» для 8 та 9 класів), уроки пам'яті до Дня Героїв Небесної Сотні для усіх учнів школи.

             Політ у вічність

          Схилились всі в скорботі на Майдані,

          Стогнала пісня боляче в вухах.

          Героїв проводжали в путь останній,

          Через Майдан несли їх на руках.

          Якби зібрати всі докупи сльози

          В скорботні дні в заплаканих очах,

          То всіх катів, яких ми мали досі,

          Можна втопити в цих людських сльозах.

          Нам на землі всім пам’ятати треба,

          Що вмерли воїни за нас від ран.

          Вони на нас дивитимуться з неба,

          Щоб ми, живі, не зрадили Майдан.

          Небесна сотня в вирій полетіла,

          Де їх чекає вічне і нове.

          І хоч герої полишились тіла,

          Їх дух незламний серед нас живе.

           

                                           Василь Кирилюк

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/