Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Урочисте козацьке коло, присвячене закриттю підсумкового наметового таборування ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          21 травня 2019 року Управлінням освіти і науки облдержадміністрації спільно з Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, Чернігівським обласним Палацом дітей та юнацтва організовано проведення урочистого закриття підсумкового наметового таборування ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          Упродовж шести днів таборування на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) переможці І етапу гри, 38 роїв з усієї області, змагались між собою за право представляти Чернігівщину на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»).

          Під час виконання завдань конкурсної програми джури продемонстрували свої знання з історії України періоду національно-визвольних змагань ХХ століття, навички з подолання природних перешкод, вміння орієнтуватися на місцевості, надавати першу долікарську допомогу, влучно стріляти тощо.

          Незабутніми для учасників обласного етапу гри стали зустрічі з бійцями батальйону Національної гвардії, прикордонниками Чернігівського загону Державної прикордонної служби України.

          Усі рої були гідними перемоги, продемонстрували добру фізичну підготовку, злагоджені командні дії та індивідуальні вміння  та навички. Відповідно до зведеного протоколу підсумкового таборування Гри «Сокіл» («Джура») у 2019 році призові місця здобули рої:

          І місце – «Нащадки козаків», Семенівський район;

          ІІ місце – «Фортеця», місто Ніжин;

          ІІІ місце – «Сіверяни», місто Новгород-Сіверський.

          Урочистою ходою під мелодію пісні «Ми – козаки» (виконавці – тріо «Зразкового художнього колективу» вокального класу «Натхнення» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва) джури пройшли до місця проведення козацького кола, присвяченого закриттю підсумкового таборування та нагородженню переможців.

          До учасників козацького кола звернулась Олена Соронович, заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації, яка привітала джур та побажала бути справжніми нащадками козацької слави: сильними, вправними, мужніми, любити свою Вітчизну. впевненими в своїх силах, любити свою Батьківщину.

          Олена Соронович разом з Петром Степовиком, директором Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, нагородили переможців обласного етапу гри «Сокіл» («Джура»).

          Рої, які посіли 2 та 3 місця, нагороджено дипломами, кубками та путівками на оздоровлення у таборі «Юний турист» с. Количівка Чернігівського району під час другої профільної зміни з національно-патріотичного виховання обласної літньої школи для обдарованих та талановитих дітей Чернігівщини.

          Джури рою «Нащадки козаків» вибороли почесне право представляти Чернігівщину на Всеукраїнському етапі гри, отримали диплом, Кубок за зайняте І місце та символ обласного етапу гри – Перехідний Кубок переможця.

          Заключним акордом урочистого закриття обласного етапу гри став патріотичний флешмоб за участю роїв.

          Бажаємо джурам нових перемог і досягнень, а головне – миру.

           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/