Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          День перший

          У дитячому таборі «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) зібралися переможці І (районного, об’єднаних територіальних громад, міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), які упродовж п’яти днів будуть змагатися за право представляти Чернігівщину у липні 2018 року на Всеукраїнському етапі гри «Сокіл» («Джура»).

          12 травня 2018 року на козацькому колі відбулось урочисте відкриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за участю 36 роїв, представників патріотичних громадських організацій та Чернігівського обласного штабу Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).

          Вітаючи учасників обласного етапу гри, Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, заступник голови Чернігівського обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), підкреслив, що «Джура» перестала бути просто грою, а трансформувалась у потужний патріотичний дитячо-юнацький рух і об’єднала у своїх лавах гідних нащадків лицарів-козаків, оборонців волі українського народу.

          Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих захисників України.

          Отець Роман, настоятель кафедрального собору Святої Катерини Козацької православної громади міста Чернігова, провів освячення учасників козацького кола та побажав у складні часи випробувань кріпості, терпіння, терпимості та сили.

          Після урочистостей рої-учасники розпочали облаштування таборів у рамках конкурсу «Таборування», який триватиме упродовж п’яти днів. Завдяки спільним зусиллям, втіленню оригінальних ідей юнаків та дівчат, наприкінці дня утворилося справжнє українське наметове містечко.

          Захоплюючою та цікавою для джур стала їх участь у комплексних ройових інтелектуально-екстремальних змаганнях з військово-спортивними та туристсько-краєзнавчими елементами «Пластун», які цьогоріч проведено вперше.

          Роям необхідно було за допомогою карти відшукати на місцевості контрольні пункти, на кожному з яких виконати спеціальне завдання. Кращими визнано: рій «Нащадки козаків» (Семенівський район) – ІІІ місце,  рій «Соколята» (Прилуцький район) – ІІ місце, рій «Ратиборець» (Парафієвська ОТГ) – І місце.

          Насиченою була і виховна програма для учасників гри. З дітьми працювала практичний психолог Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді Інна Курганська та члени громадського об’єднання «Джура – Північ» Анастасія Горшкова та Вікторія Куспекова, які провели тренінгові заняття на формування командної взаємодії для ройових «Джура єднає».

          Програма першого дня гри завершилась творчо-мистецьким конкурсом «Ватра», в якому за жеребкуванням взяли участь 13 з 36 роїв.

          Під час конкурсу молодь представляла свій рій, його досягнення у суспільно-корисній роботі та громадській діяльності, використовуючи художнє слово, українські народні пісні, таночки з елементами бойових мистецтв та гумору.

           

           
           
           
           
           
           
           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/