Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<34 - 44 з 4360>>> Архів
          05 Квітня 2024 15:56
          05 Квітня 2024 15:46

          Ще одна категорія педагогічних працівників пройде цього року державну сертифікацію

          З 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

          «Сертифікація для вчителя не є обов'язковою, вона відбувається виключно на добровільних засадах. Однак сертифікований педагог у закладі освіти — це завжди перевага. Так, сертифіковані педагоги Чернігівщини є активними учасниками розбудови системи забезпечення якості освіти: експертами вивчення практичного досвіду наступних учасників сертифікації, освітніми експертами проведення інституційних аудитів закладів освіти області, супервізорами та тренерами НУШ», — зазначив Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, під час круглого столу з освітянами регіону.

          05 Квітня 2024 15:46

          Підтримка емоційного стану дітей – важлива складова освітнього процесу

           

          Як висловлювати почуття, виражати емоції та знаходити ресурс у стресових ситуаціях, від психологині Наталії Німченко дізнавалися педагоги комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради.

          Тренінг для освітян організувала ГО «Агенція міських ініціатив». Здобуті знання допоможуть педагогам краще розуміти й підтримувати своїх учнів у складних ситуаціях, боротися з проявами стресу в дітей та сприятимуть налагодженню двосторонньої комунікації в критичних ситуаціях.

          Цей тренінг є частиною низки безпекових заходів, які ГО «Агенція міських ініціатив» організовує у навчально-реабілітаційному центрі. Окрім психологічного тренінгу, для колективу закладу освіти передбачені тренажі з мінної безпеки та надання домедичної допомоги. Таким чином у НРЦ впроваджується ініціатива «Створення безпечного простору Центру для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

           
          05 Квітня 2024 13:37

          Радіємо ще одній перемозі!

           

          Восьмикласник Остерського ліцею №2 Максим Смовський отримав диплом ІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу учнівських робіт на тему «Права людини та права дитини в умовах війни». Подякою за консультативний супровід та підготовку призера конкурсу нагороджена Ірина Смовська, учителька Остерського ліцею №2, яка є не лише педагогом, а й мамою обдарованого юнака.

          Загалом на розгляд журі надійшло 347 учнівських робіт, 15 з яких були відзначені дипломами. Школярі у своїх відеороботах, есе та намальованих плакатах висловлювали думки стосовно того, чому під час війни важливо дотримуватися прав людини.

          Нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських робіт на тему «Права людини та права дитини в умовах війни» відбулося 29 березня у Києві. Організатори конкурсу – Директорат шкільної освіти Міністерства освіти і науки України та Українська Гельсінська спілка з прав людини.

          05 Квітня 2024 12:54
          05 Квітня 2024 12:51
          05 Квітня 2024 10:08

          Патріотична зустріч дітей з оборонцем Чернігова

          Минуло два роки, як оборонці Чернігівщини вигнали російських окупантів з нашого регіону. Одним з тих, хто захищав Чернігів, був Валерій Вовк, на позивний «Михалич», ветеран Збройних Сил України, нагороджений нагрудними знаками «За зразкову службу» від міністра оборони України, «За сумлінну службу» від командувача військ ОК «Північ», волонтер, вчитель предмета «Захист України», поет, автор збірки «Вірші, народжені війною».

          У рамках медійної  кампанії «Міста Героїв. Перемоги України у війні» - «Місто-герой Чернігів» 3 квітня з Валерієм Вовком зустрілися старші вихованці гуртків Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва та учні закладу загальної середньої освіти №6 м. Чернігова.

          На патріотичній зустрічі, приуроченій другій річниці звільнення Чернігівщини від російських окупантів, звучала поезія зі збірки «Вірші, народжені війною» у виконанні Валерія Вовка та старшокласників, розповіді про оборону та визволення Чернігівщини, демонструвалися відеофільми. Нікого з присутніх не залишили байдужими чуттєві вокальні твори, виконані вихованцями «Зразкових художніх колективів» вокального класу «Натхнення» та вокального ансамблю «Viva».

          05 Квітня 2024 09:42
          04 Квітня 2024 12:42

          Вітаємо команду учасників IV етапу LVIII Всеукраїнської
          учнівської олімпіади з фізики

           

          Від 24 до 29 березня 2024 року в місті Івано-Франківськ відбувся IV етап LVIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. На змагання прибули 139 учнів з усіх областей України, м. Києва та Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

          Команду від Чернігівської області представляли три учні, які отримали дипломи учасників:

          Єгор Литвяков, учень 9 класу Куликівського ліцею Куликівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області;

          Артем Щербаков, учень 10 класу Комунального закладу «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради;

          Денис Корявець, учень 11 класу загальноосвітньої спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів фізико-математичного профілю № 12 м. Чернігова.

          Під час урочистих заходів з нагоди відкриття олімпіади учасників вітали представники організаційного комітету та журі, вони відзначили, що в Україні є і талановита молодь, і досвідчені педагоги,  які докладають спільних зусиль для розвитку наукових здобутків задля власних цілей і на благо держави.

          03 Квітня 2024 16:35

          Діти та збройні конфлікти: як реагувати органам управління на правопорушення, вчинені щодо малолітніх і неповнолітніх осіб

          У Києві відбувся інформаційно-практичний семінар щодо мандату «Діти й збройні конфлікти». Його учасниками стали представники обласних управлінь освіти і науки з усіх регіонів України.

          Важливою темою зустрічі була власне дія мандату на всеукраїнському рівні, обговорили також 6 серйозних порушень проти дітей у збройних конфліктах і механізми їх якісного моніторингу та звітності. Ще одним питанням, яке порушувалося під час семінару, було те, як правильно подавати інформацію про руйнування й пошкодження закладів освіти та скоординувати роботу відповідних державних структур, які за це відповідають. Також обговорили зміни до національної імплементації Декларації безпеки шкіл в Україні.

          03 Квітня 2024 11:52

          Естонська організація «Мondo» про підтримку педагогів прикордонної Чернігівщини  

          Це благодійна організація, яка працює в Україні з 2014 року. На сьогодні одним з напрямів її роботи є всебічна підтримка педагогів з прикордонних громад та областей. Волонтери організації проводять тренінги для вчителів, надають психологічні консультації та організовують літні школи для освітян. «Mondo» також працює над покращенням доступу школярів до якісної освіти в умовах війни, зокрема в Чернігові було відкрито спортивно-психологічний хаб для дітей, здійснено закупку ноутбуків для закладів освіти, а в рамках реалізації проєкту «Активні канікули» — спортивного інвентаря.

          Представники естонської благодійної організації «Моndo» в Україні на чолі з Трііною Оссіновсікі, членом правління, днями знову відвідали Чернігівщину. Під час ознайомлюючої зустрічі із заступницею начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Оленою Соронович та Валентином Чеботьком, директором «Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської ОДА, обговорили проблеми організації освітнього процесу в області, шляхи їх вирішення та напрями подальшої плідної співпраці.  

          <<<34 - 44 з 4360>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/