Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<12 - 22 з 4308>>> Архів
          25 Березня 2024 20:08

          За кваліфікованими робітниками – до Прилуцького фахового технічного коледжу

          Безпека студентів під час освітнього процесу є пріоритетною, тому начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика оглянув укриття, що належить Прилуцькому технічному фаховому коледжу. Разом із його директором Павлом Черніковим перевірив стан систем автономного живлення та опалення, завітав до гуртожитку, в якому проживають здобувачі освіти, щоб дізнатися, наскільки там дотримуються рекомендацій щодо дій проживаючих під час повітряної тривоги вдень та вночі.

          На сьогодні в закладі навчається 750 студентів за 5 спеціальностями та 6 освітніми програмами. Також тут здійснюють підготовку операторів комп’ютерного набору, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення, касирів (на підприємстві, в установі, організації), мулярів, слюсарів з експлуатації ремонту газового устаткування, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування – фахівців робітничих професій.

          «Важливо, що цей заклад освіти готує спеціалістів і кваліфікованих робітників, які є затребуваними серед роботодавців сьогодні й користуватимуться попитом після війни. Наприклад, для відновлення об’єктів промислових та критично важливої інфраструктури потрібні будуть електромонтери, слюсарі, муляри», – зазначив

          22 Березня 2024 17:32
          22 Березня 2024 16:12

          Вітаємо команду учнів IV етапу LХІІІ Всеукраїнської учнівської
          олімпіади з математики!

          У м. Ужгород від 18 до 22 березня відбувся IV етап LХІІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, учасниками якого стали 159 учнів 8-11 класів. За звання найкращих знавців дисципліни змагалися школярі із 23 областей України та м. Києва.

          Команду від Чернігівської області представляли чотири учасники: Володимир Полозов, учень 8 класу Ніжинської гімназії № 9 Ніжинської міської ради Чернігівської області, Єгор Ярошенко, учень 9 класу Прилуцького закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів № 7 (ліцей № 7) Прилуцької міської ради Чернігівської області, Артем Поліщук, учень 10 класу ліцею № 15 м. Чернігова, та Ніколай Домашенко, учень 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова, який отримав диплом ІІІ ступеня.

          Висловлюємо щиру вдячність педагогам та батькам обдарованих учнів – майбутніх науковців, винахідників, айтівців, перспективних фахівців своєї справи! Ваші здобутки наближають Україну до перемоги!

           

           
          22 Березня 2024 11:02

          Затверджено Дорожню карту розвитку освітянської галузі Менської міської територіальної громади

          21 березня 2024 року депутати Менської міської ради підтримали рішення «Про затвердження перспективного плану спроможної мережі закладів освіти Менської міської територіальної громади на 2024-2027 роки» – Дорожньої  карти розвитку освітянської галузі Менської міської територіальної громади на найближчі роки.

          Проєкт рішення прийнято після публічного обговорення даного документа шляхом зустрічі з громадськістю, яку проведено 01 березня 2024 року; прийняття пропозицій, зауважень та рекомендацій, які до 15 березня 2024 року надавалися у письмовій формі або електронною поштою на електронну пошту Відділу освіти Менської міської ради. Всі бажаючі мали можливість долучитися до громадського обговорення проєкту рішення, який був у відкритому доступі на офіційному сайті Менської міської ради.

          План освітяни презентували перед керівниками закладів освіти громади, представниками Піклувальної ради закладів освіти Менської міської ради, представниками батьківської громадськості, які зверталися за консультаціями, депутатськими комісіями Менської міської ради.

          Складовою даного документа є ухвалення рішення про створення Ліцею в Менській громаді, який у подальшому функціонуватиме на базі Опорного закладу Менська гімназія Менської міської ради. Наразі, враховуючи дане рішення, заклад освіти буде включено до обласного плану формування мережі закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, з урахуванням вимог до ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти.

                  За інформацією відділу освіти Менської міської ради

          21 Березня 2024 21:45

           

          Конкурентоспроможних вчителів готує Прилуцький педколедж

          Як проходить освітній процес в КЗ «Прилуцький гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Івана Франка» Чернігівської обласної ради в умовах воєнного стану, дізнавався начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика. Під час свого візиту до коледжу він також поспілкувався з його очільницею Оксаною Мельничук, викладачами та студентами, оглянув укриття та навчальні авдиторії.

          Основний контингент цього закладу освіти — майбутні педагоги, які вже вміють протистояти викликам війни. Вони ознайомлені з формами змішаного та дистанційного навчання, знають особливості організації освітнього процесу під час повітряних тривог, на практиці вчаться не лише якісно пояснювати матеріал уроку, а й надавати емоційну підтримку школярам.

          21 Березня 2024 21:44

          Гуртожитки закладів освіти — для ВПО

          Вільні гуртожитки, які не використовуються за призначенням, можуть прихистити внутрішньо переміщених осіб. Про це йшлося під час робочої поїздки заступниці голови облдержадміністрації Жанни Шерстюк та голови обласної ради Олени Дмитренко до Прилук.

          У місті діє Прилуцький технічний фаховий коледж, у підпорядкуванні якого є вільний гуртожиток. Там минулого літа проводилися поточні роботи, спрямовані на збереження приміщення, про що повідомив директор закладу освіти Павло Черніков під час зустрічі.

          «Загалом у регіоні 9 гуртожитків, які не використовувалися за призначенням протягом тривалого часу і потребують капітального ремонту. Зараз на рівні області розглядається питання їх використання як житла для внутрішньо переміщених осіб» — повідомив начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика під час зустрічі.

          21 Березня 2024 16:06

          Поведінка у всемережжі: як дитині розпізнати небезпеку?

          Як поводити себе у всемережжі та не стати жертвою аферистів, дізнавалися вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З ними було проведено інформативні бесіди щодо правил безпечного користування інтернетом та недопущення конфліктних ситуацій під час спілкування в мережі.

          У гуртку комп’ютерної підготовки проведено заняття-гру, під час якого діти ознайомилися з видами кібербезпеки.

          Також відбулася зустріч вихованців позашкільного закладу освіти з представницею ювенальної превенції Наталею Горох, яка розказала про профілактику поширення анонімних повідомлень терористичного характеру, поводження в соціальних мережах та нерозголошення особистих даних. Акцентовано увагу на кримінальній та адміністративній відповідальності за здійснення

          21 Березня 2024 12:34

          5 закладів освіти отримають «набір медійника» за участь у конкурсі

           

          У березні стартував конкурс «Мотивація нескорених 2.0», 5 переможців якого отримають приз у вигляді «набору медійника», куди ввійдуть веб-камера, освітлення, штатив, монопод і бездротові навушники.

          До участі в конкурсі, що проходить у межах проєкту «Scholarship в Україні», запрошується талановита молодь закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

          За умовами учасникам потрібно підготувати конкурсний відеоролик або презентацію, показавши всі переваги свого освітнього закладу або факультету, кафедри, відділення чи наукового гуртка, розказавши про викладачів. Тема робіт «Імпульси освіти: конкурс креативних презентацій українських освітніх закладів».

          Заявки приймаються з 20 березня до 25 травня 2024 року на сторінці конкурсу https://100pidpysnykiv.com.ua/scholarship.html. Участь безкоштовна.

          20 Березня 2024 16:54
          20 Березня 2024 15:40

          Професій для відбудови країни навчатимуть в оновлених #100 майстернях профтехів — назви 72 з них уже відомо

           

          Визначено перші 72 профтехи, які отримають державні кошти на оновлення майстерень. Серед цих закладів є три профтехи Чернігівської області, а саме: Ніжинський професійний аграрний ліцей, Чернігівське вище професійне училище, Чернігівський професійний будівельний ліцей.

          Трансформація закладів відбувається в межах проєкту #100 майстерень. Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а наступного навчального року в них зможуть здобувати освіту всі охочі.

          Решту 28 профтехів, майстерні яких буде оновлено за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, ще обирають.

          Торік Міністерство освіти і науки України оголосило про старт проєкту #100 майстерень, метою якого є оновлення майстерень закладів професійної освіти, які допоможуть учням ефективно і якісно навчатися найбільш потрібних професій для країни.

          «Проєкт #100 майстерень — це можливість уже зараз сформувати якісну та ефективну базу для навчання майбутніх професіоналів. Як результат — у подальшому вплинути на потреби економіки та бізнесу. Також ми розуміємо, яких фахівців не вистачає на

          20 Березня 2024 10:10
          <<<12 - 22 з 4308>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/