Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<1 - 11 з 4307>>> Архів
          28 Березня 2024 12:48
          28 Березня 2024 12:10

          Чернігівський обласний науковий ліцей – регіональний центр у роботі зі здібною молоддю

          Комунальний заклад «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради є закладом спеціалізованої освіти, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти наукового спрямування.

          ЛІЦЕЙ має природничо-математичний (біолого-хімічна галузь знань),  техніко-технологічний (інформаційна галузь знань) та суспільно-гуманітарний (мовна та економіко-правова галузі знань) профілі навчання.  Запроваджено поглиблене вивчення таких предметів: біологія, хімія, математика, інформатика, історія, правознавство, економіка, англійська мова.

          Головними завданнями ЛІЦЕЮ є підготовка майбутнього вченого, особистості, здатної до інноваційної діяльності та прийняття системних рішень.

          Заклад освіти має у своєму складі пансіон як структурний підрозділ, де в комфортних умовах проживають учні та учениці з регіону.

          Провадження освітньої діяльності в закладі відбувається на основі підходів дослідно-орієнтованого навчання, роботи з використання завдань та досліджень високого рівня складності (олімпіадних, турнірних, проєктно-конкурсних тощо); забезпечення поглибленого вивчення профільних предметів та набуття компетентностей, необхідних для подальшої наукової

          28 Березня 2024 08:44

          Про проведення циклу уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні»

          Міністерство освіти і науки України пропонує до кінця 2023/2024 навчального року провести в закладах загальної середньої освіти для учнів середньої та старшої школи цикл уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації.

          Під час підготовки та проведення заходів рекомендуємо використовувати такі матеріали:

          Матеріали, розроблені МОН:

          1. «Як говорити про російсько-українську війну в школі. Уроки стійкості, боротьби та перемог» (відповідно до підходів для різних вікових груп): https://mon.gov.ua/ua/news/yak-govoriti-pro-rosijsko-ukrayinsku-vijnu-v-shkoli-mon-stvorilo-posibnik

          Матеріали, створені Українським інститутом національної пам’яті:

          1. Окремий розділ із матеріалами до річниці визволення (у розрізі регіонів): https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/vchytelyam/videolekciyi/osvitniy-proyekt-dialogy-pro-viynu 

          2. Загальний розділ «Російсько-українська війна: історичний контекст» із важливими статтями, відео, довідковими матеріалами: https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/rosiysko-ukrayinska-viyna-istorychnyy-kontekst

          27 Березня 2024 16:56

          Вітаємо команду учасників  IV етапу

          LVIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії!

           

          У м. Чернівці з 22 по 27 березня пройшов IV етап LVIII  Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, у якому взяли участь понад 120 учасників 8-11 класів із 22 областей України, м. Києва та Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

          Команду від Чернігівської області представляли три учениці, які отримали дипломи учасників: Домініка Старченко, учениця 9 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 30 Чернігівської міської ради Чернігівської області, Домініка Рубель, учениця 10 класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, Богдана Литовченко, учениця 11 класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради Чернігівської області при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

          Упродовж трьох днів учасники виконували завдання практичного та двох теоретичних турів. Олімпіада проходила на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей та Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У вільний час учасники мали змогу познайомитися з Чернівцями та відвідати

          27 Березня 2024 15:57

          Більше 4 тисяч учнів Чернігівщини змагалися за вихід на районний етап шкільних ліг

          У квітні в області розпочнеться ІІІ (районний) етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», що проходить за ініціативи Президента України Володимира Зеленського під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» і має за мету збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі й ведуть здоровий спосіб життя. На районному рівні школярі змагатимуться за першість у 4 видах спорту: баскетболі (хлопці й дівчата), волейболі (хлопці й дівчата), футзалі та спортивному орієнтуванні.

          Оргкомітет щодо підготовки до ІІІ етапу проєкту провела заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк. За інформацією представників райдержадміністрацій,  вже визначені системи змагань та заклади освіти, на базі яких пройдуть ігри, суддівський склад. Підвіз команд забезпечуватимуть громади.

          «Станом на 25 березня участь у проєкті «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» взяли 438 команд з 38 територіальних громад Чернігівщини. Протягом 26-29 березня ще відбудеться 21 змагання в 11 ТГ, загалом до ігор залучено більше 5 тисяч учасників», – повідомив начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика під час організаційного комітету.

          27 Березня 2024 13:27

          Укриття 4 закладів освіти відремонтують словацькі партнери

           

          У Городнянській, Михайло-Коцюбинській, Тупичівській та Холминській громадах словацька організація People in Peril у межах тристороннього договору планує облаштувати укриття для закладів освіти.

          «Сьогодні нашою основною метою є безпечне очне навчання, для цього мають бути облаштовані укриття. Зважаючи на це, визначено заклади освіти, в укриттях яких необхідно провести роботи з облаштування стін, стелі, підлоги, осучаснити електропроводку, каналізаційну та вентиляційну системи», — каже Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          Про реалізацію договору з ремонту укриттів та напрями подальшої співпраці йшлося під час онлайн-зустрічі з представницями словацької організації Міхаелою Птачовою та Андреою Беднаріковою. Зокрема, обговорили забезпечення учасників освітнього процесу гаджетами для проведення дистанційного навчання, нестачу працівників психологічної служби в закладах освіти та потребу громад в шкільних автобусах. 

          Довідково: організація People in Peril є однією з найбільших гуманітарних організацій Словаччини, яка надає допомогу населенню країн, що знаходиться в зонах, охоплених збройними конфліктами. Раніше вона працювала на заході України, зараз розширює свою діяльність

          26 Березня 2024 15:45

          Вітаємо учасницю IV етапу ХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства!

          У м. Луцьк із 22 по 26 березня 2024 року пройшов IV етап ХІХ  Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, учасниками якої стали 80 учнів із усіх областей України та м. Києва.

          Під час виконання завдань учні змагалися у двох турах: теоретичному та практичному. Учасницею олімпіади від Чернігівської області стала Вікторія Якименко, учениця 11 класу Бахмацького ліцею № 1 Бахмацької міської ради. Знання учасників оцінювали члени журі, до складу якого ввійшли провідні педагоги та науковці, юристи, представники Української Гельсінської спілки.

          У рамках проведення олімпіади був передбачений практичний тренінг «Prompt engineering – практичне застосування нейромереж», у якому взяли участь усі конкурсанти. Вони також відвідали історичні пам’ятки м. Луцьк під час екскурсії.

          Вітаємо учасницю фінального етапу олімпіади від Чернігівщини! Дякуємо вчителеві та батькам Вікторії Якименко за виховання та високі досягнення в навчанні!

           
          26 Березня 2024 15:05

          20 березня 2024 року Національним банком України, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерством освіти і науки України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкого бізнесу» проведено конференцію «FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті», яка зібрала близько 2000 представників державних органів, банків, платіжних систем, експертів та освітян.

          Від Чернігівської області в конференції взяли участь Соронович Олена Юріївна, заступник начальника Управління − начальник відділу загальної середньої та корекційної освіти, і Борисенко Людмила Іванівна, методист відділу природничо-математичних дисциплін Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського.

          Виступи спікерів були присвячені:

          25 Березня 2024 20:24

          Всеукраїнську екскурсію провели чернігівці

           

          Онлайн-екскурсію для учасників всеукраїнського етапу конкурсу «Край, в якому я живу» провели юні гіди Чернігівщини, переможці обласного туру змагань.

          Узявши участь у роботі двох секцій, вони підготували презентації й запропонували присутнім познайомитися з визначеними музеями в такому форматі.

          За результатами ІІІ етапу конкурсу Єлизавета Срібна, учениця 10-Є класу, екскурсовод музею історії рідного краю спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 із поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова (керівник Наталія Баржак), посіла І місце в секції «Історичні музеї»; Поліна Ісаєнко, учениця 9 класу, екскурсовод музею-галереї Пісківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені П.Г. Тичини Бобровицької міської ради Чернігівської області (керівник Ніна Чуб), посіла ІІ місце в секції «Мистецькі музеї».

          Вітаємо наших переможців, пишаємося вашими здобутками!

           
          25 Березня 2024 20:14

          «Отамани» пройшли до ІІІ етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

           

          Пліч-о-пліч за перемогу в ІІ етапі всеукраїнських шкільних ліг змагалися волейбольні команди Тупичівської громади «Отамани» Тупичівського ліцею та «Вояжер» Вихвостівської гімназії.

          Юних спортсменів з початком змагань привітали заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк та Тупичівський сільський голова Лариса Шовкова.

          Переможець цієї гри визначився швидко, кращі результати вже в першому раунді показала команда «Отамани», і саме вона, перемігши «Вояжера» з рахунком 2:0, пройшла до наступного етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

          «У територіальному етапі змагань вже взяли участь 395 команд юних спортсменів із 34 громад області. За результатами змагань 94 учнівські команди візьмуть участь у ІІІ етапі проєкту. Він пройде з 1 квітня по 15 травня», — повідомляє начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

           
          25 Березня 2024 20:08

          За кваліфікованими робітниками – до Прилуцького фахового технічного коледжу

          Безпека студентів під час освітнього процесу є пріоритетною, тому начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика оглянув укриття, що належить Прилуцькому технічному фаховому коледжу. Разом із його директором Павлом Черніковим перевірив стан систем автономного живлення та опалення, завітав до гуртожитку, в якому проживають здобувачі освіти, щоб дізнатися, наскільки там дотримуються рекомендацій щодо дій проживаючих під час повітряної тривоги вдень та вночі.

          На сьогодні в закладі навчається 750 студентів за 5 спеціальностями та 6 освітніми програмами. Також тут здійснюють підготовку операторів комп’ютерного набору, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення, касирів (на підприємстві, в установі, організації), мулярів, слюсарів з експлуатації ремонту газового устаткування, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування – фахівців робітничих професій.

          «Важливо, що цей заклад освіти готує спеціалістів і кваліфікованих робітників, які є затребуваними серед роботодавців сьогодні й користуватимуться попитом після війни. Наприклад, для відновлення об’єктів промислових та критично важливої інфраструктури потрібні будуть електромонтери, слюсарі, муляри», – зазначив

          <<<1 - 11 з 4307>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/