Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Краєзнавчо-патріотична акція відбулася на Чернігівщині

          У грудні 2023 року – травні 2024 року з метою формування у здобувачів освіти національно-патріотичного світогляду та виховання громадсько-свідомої особистості у процесі творчої діяльності комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» проведено щорічну обласну краєзнавчо-патріотичну акцію учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу».

          Дитяча творчість – це щось неповторне, безпосереднє і разом з тим природне і дивовижне. Саме творчість поєднує юного майстра з навколишнім світом. Акція сприяє виявленню та підтримці талановитих дітей. Неодноразово дитячі роботи експонувалися у виставкових залах Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського та Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана.

          Традиційно кожного року суддівська колегія формується з наукових співробітників музеїв міста. Фахівці зазначили, що практично всі роботи юних творців виконані на досить високому рівні.

          До участі в Акції цьогоріч було надіслано 38 робіт за двома віковими групами: старшою (16 робіт) та середньою (22 роботи).

          В Акції взяли участь здобувачі освіти з Новобілоуської, Тупичівської сільських, Деснянської, Добрянської, Коропської, Парафіївської, Срібнянської, Талалаївської селищних та Бобровицької, Корюківської, Носівської, Прилуцької, Чернігівської міських рад.

          Вагомий внесок у популяризацію Акції та залучення учнівської молоді до дослідницької та творчої роботи, як однієї з сучасних форм національно-патріотичного виховання, зробили керівники місцевих органів управління освітою, директори та педагогічні колективи закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти вищезазначених адміністративно-територіальних одиниць.

          Слід зазначити, що в цьому році практично всі роботи відповідають вимогам Положення та мають краєзнавчо-патріотичне спрямування. Тематика представлених матеріалів як завжди різноманітна: вирізування та випилювання по дереву, вишивка хрестиком, лозоплетіння, ліплення з солоного тіста, вироби (брошка, «Верба», намисто та ґердани) та вишивки з бісеру, свічки, малюнки та розписи яєць, витинанка, в’язання гачком, ляльки-мотанки. Техніки творчих робіт охоплюють як давні, так і сучасні стилі виконання. Завдяки участі в Акції здобувачі освіти долучилися до відродження народних традицій з декоративно-прикладного мистецтва та активно проводили творче спілкування зі старшим поколінням майстрів, переймаючи їх досвід.

          Лідерами за кількістю набраних балів стали учасники, які виявили високий рівень пошуково-дослідницької роботи, зібрали унікальний краєзнавчий матеріал, продемонстрували майстерність та оригінальність своєї роботи. Серед них – здобувачі освіти та вихованці закладів загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти Новобілоуської, Тупичівської сільських, Деснянської, Парафіївської, Талалаївської селищних, Корюківської, Прилуцької та Чернігівської міських рад Чернігівської області.

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/